L’informe de l’Agència Antifrau dona la raó a EUPV i reclama a l’Ajuntament de Borriana que exigisca el pagament dels retards de les obres de golf de Sant Gregori

L’informe dona la raó a EUPV, que va alertar fa una any que l’ajuntament havia d’exigir aquests retards a l’empresa urbanitzadora.

En el seu informe l’Agència Valenciana Antifrau demana a l’Ajuntament de Borriana que reclame a la urbanitzadora de Golf Sant Gregori 21 milions d’euros en concepte dels retards en les obres entre 2011 i 2015 (primer amb el govern local del PP encapçalat per José Ramón Calpe i posteriorment amb el de coalició de PSOE i Compromís). Aquest informe, que acabem de conéixer, ve a ratificar l’exigència que ja va fer Esquerra Unida del País Valencià l’any passat en aquest mateix sentit ja que, l’argument expressat ara per l’Agència Antifrau és exactament el mateix que des d’EUPV expressem quan preguntem perquè l’Ajuntament no havia cobrat ni un euro a l’agent urbanitzador pel fet de no haver iniciat les obres dins dels terminis marcats, tal com exigeix la normativa urbanística i el Conveni Urbanístic del PAI Sant Gregori.

En el seu informe Antifrau aconsella a l’Ajuntament que, abans de 3 mesos, exigisca el cobrament de 21.052.095,45 euros pels retards acumulats en el període 2011-2015. Una quantitat que el govern encapçalat per Maria Josep Safont mai ha exigit.

Estefania Blanes, portaveu adjunta del Grup Parlamentari d’Unides Podem-Esquerra Unida en Les Corts Valencianes, qui va visitar les obres de Golf Sant Gregori fa ja un any al costat de companyes del col·lectiu local, ha considerat que “és una situació inexplicable i inexplicada”, des d’Esquerra Unida Borriana reclamen una resposta per part de l’equip de Govern de Psoe i Compromís davant el fet que una agència oficial de la Generalitat Valenciana els reclame el cobrament d’aqueixa quantitat de diners, “no es pot entendre l’actitud de l’equip de govern que malgrat tots els avisos segueixen sense actuar, ara fingeixen sorprendre’s per l’informe de l’Agència Antifrau però ja eren sabedors fa 12 mesos que havien de reclamar aqueixos diners i no l’han fet, uns diners que és de totes les veïnes i veïns i que milloraria molt la vida del municipi.” En aquest sentit, ha volgut recordar que “ja l’any passat el vam advertir.”

Per a Blanes, “les companyes i companys d’EU Borriana han demostrat que el més important per a nosaltres són els drets del poble i no els interessos de poderosos que estan acostumats a aconseguir tot el que volen” i ha afegit, “una posició que contrasta amb l’actitud de la corporació municipal, que està perdonant a l’empresa 21 milions d’euros molt necessaris per a les arques públiques i per a rellançar l’economia de Borriana”, “esperem que ara que l’Agència Valenciana Antifrau ha posat de manifest aquests fets el govern local d’explicacions i reaccione” perquè, ha finalitzat, “continuarem exigint que complisquen amb el seu deure des de totes les institucions, es tracta d’una legítima reivindicació que pot beneficiar enormement a totes les veïnes i veïns.”

Un despropòsit darrere l’altre

Finalment, des del col·lectiu local d’EUPV han manifestat “aquest és un nou despropòsit que ve a sumar-se als quals ja arrossega des de fa anys Golf Sant Gregori, com la falta d’informació als propietaris afectats pel PAI, l’arraconament i amenaces continuades al funcionaris públics d’Urbanisme que pretenen fer el seu treball i defensar els interessos de tots i totes enfront dels de l’empresa urbanitzadora, la falta d’informes preceptius denunciada també per Esquerra Unida des de fa anys, etc.”.

Related Articles

Back to top button