EUPV assistirà a la concentració de Gandia en suport a la PAH i a l’activista Joan Cogollos i reivindica la derogació de la llei mordassa


EUPV participarà en la concentració convocada per al pròxim 1 de desembre a les 10:30h, coincidint amb la celebració del judici, en els jutjats de Gandia, per a mostrar el seu suport i demanar l’absolució de Joan Cogollos. Cogollos i altres integrants de la PAH, van ser denunciats per participar en una acció pacífica de protesta per a parar un desnonament a Oliva (La Safor). El van acusar d’atemptat contra l’autoritat i ha estat víctima de la llei mordassa.


La formació d’esquerres mostra el seu suport públicament a Joan Cogollos i a la resta de companys de la PAH que van ser denunciats per atemptat a l’autoritat, i als quals es pretén aplicar la llei mordassa. Confirma, a més, que diverses representants assistiran a la concentració a Gandia per a protestar contra el seu judici, entre elles, Estefania Blanes portaveu adjunta del Grup Parlamentari d’Unides Podem – Esquerra Unida en Les Corts i Nahuel González, coordinador d’EUPV Gandia.

Els fets van ocórrer el 14 de setembre de 2018 quan l’activista participava en una acció pacífica de protesta per a intentar frenar un desnonament que afectava una família de 8 membres a Oliva sense alternativa residencial i amb quatre menors: dos d’ells nadons de menys de dos anys. Ara es demana un any i mig de presó per a ell.

Joan Cogollos, professor jubilat de 75 anys i conegut a la zona de la Safor – Valldigna pel seu compromís amb nombroses reivindicacions, manté la seua innocència de les acusacions que se li imputen.

La Consellera i Coordinadora General d’EUPV, Rosa Pérez vol traslladar el suport a l’activista per part d’Esquerra Unida del País Valencià. Pérez afirma que Cogollos “ha estat una víctima de la llei mordassa” i que “s’enfronta a un judici per participar en una acció pacífica per intentar frenar un desnonament”. La coordinadora de la formació d’esquerres assegura que “els que coneixem a Joan sabem que és una persona pacífica, solidària i compromesa. Aquest tipus de fets injustos confirmen la imperiosa necessitat de derogar la llei mordassa, aprovada pel PP, amb l’objectiu que fer callar la contestació social i la lluita als carrers que va tenir com a resposta a les seves polítiques de retallades en llibertats i drets.”

Nahuel González, coordinador d’EUPV Gandia i membre de l’equip de govern del municipi afirma que “des del col·lectiu de Gandia donem tot el nostre suport al company Joan Cogollos, com ja vam fer l’anterior vegada que va ser citat al judici. En aquest cas, considerem que és una persona pacifista i que ha estat tota la vida lluitant per les persones més vulnerables. Ha estat un referent en la defensa de l’habitatge a la Safor i en tot el territori valencià. Esperem que la justícia estiga al costat d’una persona exemplar”. González apunta que “dimecres que ve totes les companyes i companys d’Esquerra Unida estarem en la concentració de Gandia per a donar-li suport”.

Related Articles

Back to top button