Guanyar demana cursos adreçats a la ciutadania per fomentar l’ús de la bicicleta

González: “No tothom ha tingut l’oportunitat d’aprendre a anar en bicicleta o a tindre la suficient seguretat per a anar per la ciutat envoltats d’automòbils”

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha impulsat la campanya “En bici a la Universitat”. Es tracta d’una iniciativa dirigida a la promoció de l’ús de la bicicleta entre els diversos col·lectius de la comunitat universitària (l’alumnat, el professorat i el personal d’administració i serveis) per tal d’assolir una mobilitat quotidiana més neta i sostenible amb el medi ambient. Segons la nota de premsa de la mateixa conselleria, per a aquest propòsit s’han organitzat una sèrie d’activitats formatives i de conscienciació per a aconseguir un ús correcte i segur de la bicicleta, a més de la importància d’introduir en les nostres vides uns hàbits de mobilitat més sostenibles.

Coneixedora d’aquesta iniciativa Guanyar Alcoi demanarà en el plenari d’aquesta setmana que els campus d’Alcoi, tant de la Universitat Politècnica de València com de la Universitat d’Alacant, s’adherisquen a aquesta proposta però també que l’Ajuntament d’Alcoi l’estenga a la ciutadania en general. Contribuir a augmentar la seguretat dels veïns i veïnes d’Alcoi dalt d’una bicicleta ha de contribuir a augmentar el seu ús i amb aquest una mobilitat més respectuosa amb el medi ambient i la salut de les alcoianes i alcoians. Com bé assenyala el regidor Pablo González: “Anar en bici amb la suficient seguretat per a fer-ho entre automòbils a motor depén de moltes circumstàncies com l’edat o el poder adquisitiu. Per eixe motiu i perquè és una activitat que redundarà en el benestar col·lectiu per molt poca inversió econòmica pensem que l’Ajuntament d’Alcoi ha d’estendre aquesta bona iniciativa entre la nostra ciutadania.”

Més informació: https://www.gva.es/va/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=974158

Related Articles

Back to top button