Guanyar defensa la necessitat de que els carrers d’Alcoi s’adapten als nous temps

Obiol: “Només un 5% dels carrers d’Alcoi tenen nom de dona. Dir que es solucionarà quan s’obriguen nous carrers dir que no es vol solucionar. I és en estes coses on s’ha d’actuar si es vol la igualtat, posar llaços morats serveix de ben poc.”

Al plenari del 3 de setembre s’ha discutit -a proposta d’ERPV- que la plaça d’Espanya tinga el nom d’Isabel-Clara Simó. Guanyar Alcoi li ha donat suport a la proposta. Les raons que la plataforma municipalista ha adduït són varies. En primer lloc defensen la necessitat de que la tria dels noms dels carrers d’Alcoi siga pública -no per la junta de portaveus a un despatx, com fins ara- i atenga a criteris públics i transparents a més del més objectius possibles. D’altra banda, Guanyar Alcoi reclama que els carrers d’Alcoi siguen el més arrelats a la història i idiosincràsia alcoiana, com assenyala Sandra Obiol, regidora de la formació: “a nosaltres ens és indiferent si és la plaça d’Espanya o un altre lloc el que duga el nom d’Isabel-Clara Simó, sempre que tinga la suficient rellevància: que hi visca molta gent, que aparega el seu nom a molts escrits… no es mereix una altra cosa. Això seria, al nostre entendre, un honor per a la ciutat, perquè no podem negar que places d’Espanya hi ha a tots els racons de l’estat, i d’Isabel només hi ha una i tenim la sort que siga d’Alcoi.”

D’altra banda,  Guanyar ha incidit en la necessitat d’adaptar el nomenclàtor a la societat dels s.XXI, just el que Alcoi és. En aquest sentit es nega a acceptar que només un 5% dels carrers d’Alcoi tinguen nom de dona i que la solució només puga vindre amb el pas del temps i l’obertura de nous carrers. Com apunta Obiol: “És ridícul pensar que la desigualtat es soluciona sentant-se a esperar. Si al govern d’Alcoi realment li molesta que les dones tinguen una posició subordinació als carrers de la nostra ciutat que actúe i que busque una solució. I aquesta solució ha de vindre, necessàriament, pel canvi de nom d’alguns carrers. I si no ho fan doncs que la ciutadania sàpiga que la seua preocupació per la igualtat de gènere del PSOE és només façana, per a quedar bé a les fotos.”

Related Articles

Back to top button