Guanyar es congratula de la decisió d’anomenar fill predilecte al pintor Antoni Miró

La plataforma municipalista destaca la importància artística de Miró però també la seua tasca de gestor cultural i el suport constant a la societat civil valenciana

Guanyar Alcoi vol manifestar la seua satisfacció per la proposta del consistori alcoià d’anomenar fill predilecte al pintor Antoni Miró. Per a la plataforma municipalista és un merescut reconeixement a la llarga trajectòria artística del pintor alcoià però també al seu ferm compromís amb els valors democràtics i els drets humans convertint en art la denúncia. Miró ha col·laborat amb totes i cadascuna de les entitats i persones que li han demanat suport i amb els que ha compartit valors, per menudes que foren i ha anat bastint el País Valencià però també altres països com Catalunya, Cuba, Polònia… d’agraïment i pintura. Però tot això des de la seua ciutat. Per a Alcoi Antoni Miró ha sigut fonamental per poder conèixer l’obra dels principals artistes plàstics arreu del món i ha sigut un impulsor cabdal d’artistes novells. A més a més de ser un inesgotable defensor de la llengua i cultura pròpia del País Valencià.

Per a la regidora de la formació, Sandra Obiol: “Antoni Miró ha rebut molts reconeixements al llarg d ela seua vida però intuïm que un dels que més apreciarà és el que prové d’Alcoi. Ha aconseguit com pocs fer una proposta artística global amb profundes arrels locals. Ha invertit durant tota la seua vida esforços, preocupacions i recursos en aquesta ciutat. Pensem que és hora de retornar aquestes dedicacions amb un agraïment i reconeixement formal.”

D’altra banda Obiol ha volgut manifestar el seu rebuig a les negatives de suport que ha rebut aquest reconeixement per part de PP, Ciudadanos i VOX. Per a la regidora és una mostra més del sectarisme de la dreta espanyola, que és capaç de rebutjar una mostra d’agraïment i afecte com és el nomenament de fill predilecte per raons ideològiques, precisament uns partits que diuen avorrir les ideologies. “Antoni Miró, més enllà de la seua ideologia, que mai ha amagat, és un professional excels. Un emprenedor que ha aportat molta riquesa material i immaterial a aquesta ciutat. No entenem com la ideologia cega així a la dreta del nostre poble. Ara bé, pense que l’alcalde podria haver fet molt més per convèncer a aquests regidors, com ja hem vist que aconsegueix fer quan realment l’interessa. Aquest nomenament te també un component institucional que considere que és summament important que cuidem i no malbaratem i que haguera sigut molt important que l’alcalde aconseguira el consens de totes les formacions polítiques del consistori d’Alcoi.”

Related Articles

Back to top button