Guanyar denuncia que PSOE i Podem avalen continuar amb un servei de bus deficient

El govern de Toni Francés es va comprometre amb Guanyar a redactar els estatuts de l’empresa pública en 2017. A 2021 encara no ho ha fet.

Guanyar Alcoi denuncia, de nou, que el govern de Toni Francés promoga la privatització dels serveis públics de la ciutat a pesar de l’evident perjudici per als interessos de la ciutadania. És el que afirmen ha passat amb el contracte al servei del transport públic urbà que segons que, segons dades facilitades per la mateixa empresa, té una flota envellida, amb la majoria de vehicles superant l’edat que s’havia marcat per a la renovació i amb un servei que no cobreix totes les necessitats de les veïnes i veïns d’Alcoi (com és la línia al poliesportiu o la zona alta de l’Eixample).

Així i tot, i després de 10 anys de govern i de 21 de contracte, l’equip de Toni Francés no té encara redactades les bases del nou servei, i molt menys té enllestit el procés de remunicipalització encara que es va comprometre amb Guanyar a dur-lo endavant en 2017, fa ja 4 anys. Com assenyala Pablo González, regidor de la plataforma: “Convocar un plenari extraordinari per a votar una cosa que es sabia fa anys és un despropòsit. Nosaltres estem en contra de la privatització dels serveis a la ciutadania per una simple qüestió: perjudiquen els interessos dels alcoians i alcoianes, està més que demostrat. El PSOE haurà de demostrar per què prefereix pagar una milionada a una empresa i tindre el servei deficient que tenim abans d’haver fet la seua feina durant anys i tenir un nou servei enllestit. Votar a favor de continuar amb un servei privatitzat i deficient a canvi de la promesa de posar-se a treballar en un futur per a arreglar-ho no ens sembla massa lògic a estes altures i servix més per a tapar-los les vergonyes al PSOE que altra cosa.”

Guanyar Alcoi defensa un servei públic, que no estiga sotmés a aconseguir beneficis als propietaris bé amb un servei pobre bé a costa de la precarietat dels seus treballadors, i que siga un servei dissenyat sobre la base de les necessitats de la població, no sobre els diners que el regidor Jordi Martínez ha decidit gastar-se. Per a la plataforma el que s’està fent ara és tot el contrari: allargar el procés per acabar igual com estàvem però fent en el camí propaganda electoral. Com assenyala González: “l’objectiu de Francés i Martínez és clar: quedar-se igual però sense que es note per a no perdre vots. Allargar el procés al màxim per a poder fer un munt de notes de premsa on es diu que tot és molt complicat i que ells vénen a salvar-nos. I nosaltres, com ha defensat Podem podríem acceptar-ho, sí. I ja ens sap mal no ser prou dòcils amb el govern municipal però si hem entrat en política institucional és per a defensar amb totes les nostres forces els interessos de la majoria d’alcoians i alcoianes. I mirar cap a un altre costat davant d’aquest despropòsit és anar en contra d’aquests interessos.”

Related Articles

Back to top button