XÀTIVA UNIDA DEMANA QUE EL PARQUING DE LA BASSA RETORNE A LA GESTIÓ PÚBLICA


• Segons el regidor Hèctor Cuenca “L’equip de govern va a deixar perdre una oportunitat històrica per a recuperar aquest pàrquing per a totes les xativines i millorar la seua gestió. Gestionar aquest pàrquing directament a través de l’empresa pública PROEXA és la millor manera d’assegurar un bon servei”
• L’Equip de govern ha prorrogat per un any més la duració del contracte amb l’empresa actual i ja prepara un nou contracte per a externalitzar la gestió del pàrquing durant 15 anys.


Xàtiva Unida ha demanat que el pàrquing de la plaça de la bassa passe a ser gestionat directament per l’ajuntament, una vegada finalitzada la concessió actual. Segons expliquen des de Xàtiva Unida, són molts els problemes que s’originen en els pàrquings de rotació de la ciutat, gestionats per diverses empreses privades a través de concessions de llarga durada. És per això que des d’aquesta formació plantegen que els pàrquings de rotació passen a ser gestionats progressivament de manera directa per l’ajuntament, a través de l’empresa pública PROEXA. Segons el regidor Hèctor Cuenca, “La gestió directa de les infraestructures és el sistema més eficient per a garantir els serveis, ja que no hem de dependre dels marges de benefici de les empreses privades. És una llàstima que, després de la gran tasca de sanejament de PROEXA que va fer la regidoria de promoció econòmica al llarg de la passada legislatura, no aprofitem els avantatges que ens dona tenir una empresa pública municipal, que podria encarregar-se de gestionar, entre altres serveis, els aparcaments de rotació”.
En el cas del pàrquing de la bassa, l’actual contracte finalitzava en novembre de 2021, però l’equip de govern, en concret la regidoria de mobilitat gestionada per Juan Giner (C’s), ha decidit prorrogar un any més la durada del contracte, per un valor de quasi 50.000€. A més, s’ha encarregat a una empresa externa l’elaboració d’un estudi, amb un cost de quasi 10.000€, per a preparar l’externalització d’aquest pàrquing per un període de 15 anys. Segons Cuenca, “El PSOE i Ciudadanos van a deixar perdre una oportunitat històrica per a recuperar la gestió pública d’aquest aparcament i millorar la seua gestió, i tot per llevar-se feina de damunt. Aquest ajuntament està buidant-se cada vegada més de serveis propis en benefici de les externalitzacions i açò va a repercutir en un major cost i un pitjor servei”
Cal recordar que aquest pàrquing està situat en una zona especialment cèntrica i ofereix una gran quantitat de places de rotació que dona servei al comerç de la zona, així com places en lloguer que son utilitzades pel veïnat, pel que és una infraestructura essencial per a la regulació de la mobilitat a la ciutat i al centre històric. En els últims mesos s’han succeït una sèrie d’errors en la gestió del pàrquing per part de la concessionària, així com en la supervisió del contracte per part del regidor responsable, que han ocasionat que l’aparcament estiguera tancat al transit de rotació durant més d’un mes, negant la possibilitat d’utilitzar aquest servei als clients del comerç de la ciutat.
L’empresa pública PROEXA arrossegava un gran deute originat en l’era RUS, que va ser sanejat al llarg de la passada legislatura per la regidoria de Promoció econòmica encapçalada per Miquel Lorente. A hores d’ara, més enllà de la gestió de les places de lloguer dels pàrquings de la Seu i Sant Jaume, PROEXA no te encarregada cap tasca concreta.

Related Articles

Back to top button