El govern de Toni Francés no respecta els drets dels valencianoparlants

El govern no acompleix amb el seu propi reglament de normalització lingüística aprovat en 1990

Guanyar ha denunciat davant de l’Oficina de Drets Lingüístics la desprotecció dels valencianoparlants en l’administració municipal. L’ús del castellà com a llengua principal en la gestió diària dels assumptes de la corporació ha sigut un dels principals motius de queixa de Guanyar Alcoi a través de la seua regidora, Sandra Obiol. Els documents habituals de treball són redactats en castellà així com l’ús que es fa en xarxes socials de la informació generada per l’entitat municipal i que és gestionada per empreses privades.

Com Sandra Obiol assenyala: “L’ús del castellà és constant en la gestió quotidiana de l’Ajuntament d’Alcoi. Hem reclamat centenars de vegades que almenys la meitat dels documents interns siguen redactats en valencià com a primera opció i no redactats en castellà i que es treballe internament amb el document en castellà fins que després, quan es fan públics, es traduïsquen al valencià per a quedar bé. De la mateixa manera quan contractem amb els diners de totes i tots a una empresa per a que gestione els nostres serveis o elabore algun informe, els drets de la ciutadania hauria de ser protegits, també els dels valencianoparlants. El compromís d’un govern progressista amb la llengua pròpia de la ciutat hauria de ser constant, si no és així no sé què el diferencia dels governs de dretes.”

La Generalitat Valenciana a través de l’Oficina de Drets Lingüístics han reconegut aquest problema que es planteja des de Guanyar i han recomanat al govern municipal que corregisca aquestes pràctiques.

Related Articles

Back to top button