EUPV se suma a les reivindicacions de l’orgull 2021

Cristian Veses: “davant la violència de la ultradreta i els discursos de l’odi, responem amb alegria i reivindicació perquè es reconeguen i protegisquen els drets del col·lectiu LGTBI”

Esquerra Unida del País Valencià secunda tots els actes i reivindicacions previstos en la celebració de l’Orgull 2021, que enguany tindrà un marcat caràcter reivindicatiu, especialment per la defensa i conquesta dels drets de les persones trans i per l’ascens de la ultradreta i els discursos de l’odi, que van units a un augment de la violència contra la població LGTBI.

Per a Cristian Veses, responsable d’acció política de la formació d’esquerres, “si bé encara amb les pertinents mesures de sanitàries, enguany és molt especial perquè l’Orgull 2021 és més necessari que mai”, en aquest sentit, ha afirmat que “els discursos de l’odi de la ultradreta no sols posen en perill els drets conquistats, sinó que han augmentat les situacions de violència i discriminació ja existents contra la població LGTBI, per la qual cosa hem de reaccionar i legislar per a protegir i garantir la dignitat del col·lectiu.”

Per a Veses “els drets humans no es negocien, es defensen i es legislen”, i s’ha referit al projecte de Llei Integral per a persones Trans, redactat pel Ministeri d’Igualtat, la tramitació de la qual pateix un “bloqueig ideològic” per part del PSOE, afirmant que, “des d’EUPV creiem que és fonamental l’aprovació urgent d’una legislació que garantisca el dret a la lliure determinació de gènere de les persones trans i la seua igualtat legal, una llei que servisca per a defensar al col·lectiu enfront de la violència i discriminació que pateixen en la seua vida diària.”

Finalment, Esquerra Unida del País Valencià ha recordat que són nombrosos els actes i activitats programats pels col·lectius LGTBI per a la celebració de l’Orgull 2021 al País Valencià, i ha animat a tota la població a participar en totes elles.

Related Articles

Back to top button