Guanyar exigeix al govern la difusió de les propostes fetes pel veïnat d’Alcoi als Pressupostos Participatius de la Generalitat Valenciana

La ciutadania ha demostrat major preocupació pels problemes de la ciutat i millor criteri que el govern municipal a l’hora de definir projectes

Estem immersos en el període d’arreplegada d’avals per a les propostes que podran rebre finançament de la Generalitat Valenciana en els seus primers pressupostos participatius. Per a les Comarques Centrals hi ha quasi 14 milions d’euros en inversions i les veïnes i veïns d’Alcoi han presentat fins a 13 projectes interessantíssims. Propostes que van des de l’ampliació de l’Hospital, passant per la promoció de l’Educació Pública, fins a la Rehabilitació del Centre Històric, entre moltes altres.

Pocs dies després de l’inici de l’arreplegada d’avals només la regidoria de participació s’ha fet ressò, tímidament, de la notícia a les seues xarxes socials. Tal com explica el regidor Pablo González “una cosa ha quedat ben clara, l’Ajuntament d’Alcoi no està a l’altura del seu poble. Està clar que hi ha poblacions (molt més menudes que la nostra) mobilitzades amb les seues propostes de la mà dels seus Ajuntaments. Però el nostre sembla voler amagar les demandes de la seua ciutadania en lloc de posar en valor l’impuls que ha demostrat tindre.”

L’Ajuntament compta amb mitjans i personal per a difondre notícies a les xarxes que no està posant a disposició de les associacions i els particulars. Ni tan sols el partit que sustenta el govern municipal s’ha fet ressò. Per això des de la plataforma ciutadana es demana una campanya immediata amb tots els mitjans a l’abast de l’administració local per fomentar la participació en els Pressupostos Participatius de la Generalitat Valenciana i la publicitat de les propostes de millora per a la ciutat.

Des de la plataforma ciutadana també s’exigeix que posen a disposició de tothom mitjans tècnics i assessorament per afavorir aquesta participació, “perquè no pot ser que hi haja gent que volen participar no ho puga fer per culpa de la bretxa digital.” conclou González.

Related Articles

Back to top button