El PSOE no té cap projecte per a la rehabilitació integral del centre per als fons europeus

Tampoc hi ha cap projecte de caràcter social com la construcció de residències públiques per a persones majors, escoletes o programes per a l’emancipació juvenil o acabar amb la pobresa infantil.

El passat dijous 3 de juny l’equip de govern va presentar als grups de l’oposició els projectes que ha definit en un primer moment per a optar al Pla de Recuperació Europeu. Guanyar Alcoi lamenta profundament la pobresa i la manca d’ambició de la relació de projectes que el govern del PSOE pretén presentar per a optar –en concurrència competitiva- als fons europeus. Per a la plataforma aquest llistat de propostes evidencia dues coses fonamentals: l’escassa capacitat de treball i gestió que té el govern i la manca d’idees per a millorar el benestar quotidià de les persones que viuen a Alcoi. Com assenyala la regidora Sandra Obiol: “és una cosa que es veu fàcilment com a ciutadana i encara més quan segueixes de prop la gestió de Toni Francés: que bé, que sí, que fan coses, però que les coses que fan són poqueta cosa i molt poc ambicioses en termes de millorar les condicions de vida de les persones. En termes de fer fotos i eixir a xarxes en això sí són els millors, però malauradament a la majoria de la població no ens ajuden les seues fotos a tindre una bona vida. Clar, però a ells sí.”

Per a Guanyar Alcoi és increïble com el govern no té redactat un projecte de qualitat per a la rehabilitació del centre de la ciutat, quan no hi ha dubte que té problemes, que afecten moltíssima gent i que després de la borrasca Gloria es va veure que les conseqüències poden ser dramàtiques. També es lamenta del fet que no tinguen projectes per als barris de Batoi o Santa Rosa amb els problemes urbanístics i d’infraestructures que tenen, i que tindran. O com després del que ha passat a Domus Vi no es plantegen poder construir una residència per a gent major o un programa ambiciós de cura de les persones. O demanar inversions per acabar amb la pobresa infantil, que és un problema enorme al nostre país, o d’emancipació juvenil.

“Ja coneixem el discurs de l’equip de Toni Francés: Alcoi en positiu, no som nosaltres els responsables, són els tècnics i feu propostes vosaltres. Però encara que no s’ho creguen les persones a Alcoi pensem per nosaltres mateixa, i tants anys governant i no tindre cap projecte suficient madur per a millorar de manera integral la vida de la gent d’Alcoi després de més de 10 anys de govern i ara amb 12 regidors/es i 9 assessors/es és increïble. És una falta de respecte a la ciutadania enorme.”

Les línies marcades pel govern central per als fons europeus són les següents:

  1. Agenda urbana i rural i lluita contra la despoblació.
  2. Infraestructures i ecosistemes resilients.
  3. Transició energètica justa i inclusiva.
  4. Una Administració per al segle XXI.
  5. Modernització i digitalització de l’ecosistema de les nostres empreses.
  6. Pacte per la ciència i la innovació i reforç del Sistema Nacional de Salut.
  7. Educació i coneixement, formació contínua i desenvolupament de capacitats.
  8. Nova economia de les cures i polítiques d’ocupació.
  9. Impuls de la indústria de la cultura i l’esport.
  10. Modernització del sistema fiscal per a un creixement inclusiu i sostenible.

Més informació: https://www.lamoncloa.gob.es/presidente/actividades/Paginas/2020/espana-puede.aspx

Related Articles

Back to top button