Guanyar reclama una solució immediata a la remodelació de l’Andreu Sempere

Obiol: “no podem veure aquestes obres com un problema de l’Andreu Sempere, és un problema de tota la ciutat, perquè els seus estudiants són els i les nostres joves”.

Per a Guanyar aquest retard és una mostra més de la inoperància del regidor d’Educació i la seua escassa voluntat per resoldre problemes.

Guanyar Alcoi va preguntar al plenari de l’Ajuntament d’Alcoi del mes de maig per l’inici de les obres de l’IES Andreu Sempere. La resposta del regidor d’Educació Alberto Belda va ser tan vaga com sempre, sense posar data, sense identificar els problemes. La comunitat educativa del centre ha mostrat la seua preocupació per unes obres durant dècades reclamades però a les que no li veuen inici. Per a la plataforma municipalista és una mostra més de la inoperància del regidor en anticipar-se als problemes educatius de la ciutat i resoldre’ls, i això sumat a les escasses iniciatives pròpies per a la promoció de l’educació a l’àmbit educatiu, posa en evidència que no necessitem un regidor com aquest. Per a la regidora de la plataforma, Sandra Obiol: “el fet que centenars de joves estiguen fent classes en un edifici que ha mostrat ja més que clares deficiències hauria de ser una prioritat absoluta per a la nostra ciutat i per tant per al seu govern. No és possible que el Sr. Belda sempre conteste amb vaguetats quan se li planteja aquest tema. Als estudiants, famílies i docents els té igual de qui és la competència de resoldre el seu problema, volen una resposta ja. I si creu que no té competències doncs que deixe de ser regidor, si no és útil per a la ciutat, que ho deixe estar.”

A més a més per a Guanyar Alcoi és també un element a considerar el retorn de dos Batxillerats a un centre concertat. Si ja l’educació pública a Alcoi està fortament malmesa, el fet ara que l’Andreu Sempere visca aquesta incertesa mentre que l’educació concertada incrementa les línies doncs és un problema més, i molt greu. Un problema que el govern municipal de Toni Francés hauria d’estar estudiant per a poder donar una resposta. O bé, com assenyala Obiol: “deixar-se ja de vaguetats i explicar a la ciutadania que aposta clarament per l’escola concertada i per tant, per incrementar la desigualtat entre els alcoians i alcoianes.”

Related Articles

Back to top button