Unides Podem-Esquerra Unida i els sindicats de l’hospital de Torrevieja exigeixen la gestió pública directa en la desprivatització de l’hospital

La síndica de Unides Podem-Esquerra Unida, Pilar Lima, ha advertit hui que la proposta de la conselleria de Sanitat de crear una empresa pública per a la reversió de l’hospital de Torrevieja “ni figura en l’Acord del Botànic, ni tampoc és el model establit en la modificada Llei de Salut de la Comunitat Valenciana per a recuperar les concessions administratives”, per la qual cosa ha avançat el rebuig del seu grup parlamentari al decret que pensa promulgar la Generalitat en aquest sentit.

En el mateix sentit s’ha pronunciat, Cristian Veses, qui ha indicat que l’empresa pública “no ens atorga confiança, per la fàcil i ràpida volta a la privatització”. “El Botànic ha vingut a donar estabilitat als serveis públics i blindar-los dels atacs de dècades polítiques del PP”.

Diversos càrrecs de l’espai d’Unides Podem-Esquerra Unida s’ha reunit hui amb representants del Comité d’Empresa de l’Hospital de Torrevieja, han subratllat que reversió és retornar a la gestió pública 100% i no crear una empresa pública de salut.

La síndica, que també es va reunir la setmana passada amb la consellera de Sanitat per a abordar aquesta qüestió ha destacat que l’aposta per aquesta empresa “no està justificada a nivell jurídic, econòmic ni assistencialment” i ha incidit en què la Generalitat ha de donar informació transparent per a tots els agents implicats: usuaris i usuàries de la sanitat, treballadores i professionals i sindicats.

El comité d’Empresa de Torrevieja i Unides Podem-Esquerra Unida han reiterat el seu compromís en l’exigència que la reversió i recuperació de la gestió de l’Hospital de Torrevieja siga integral i de gestió pública directa.

En aquest sentit, han remarcat que la gestió directa és la fórmula que ha demostrat total solidesa jurídica: “Canviar de fórmula posa en risc la pròpia desprivatització des del punt de vista jurídic en el futur”, han afirmat.

Lima ha subratllat que “no pot ocórrer res que no siga la gestió directa de l’hospital de Torrevieja, en primer lloc perquè és el procés que ja va seguir l’hospital d’Alzira de manera reeixida i en segon lloc perquè el que se signa es compleix, i el Pacte del Botànic assumeix la recuperació dels serveis públics privatitzats durant 20 anys de governs del PP, és la filosofia del Pacte del Botànic i la voluntat democràtica dels i les valencianes”.

El Comité d’Empresa i Unides Podem-Esquerra Unida coincideixen també que és responsabilitat també del Consell blindar aqueixa desprivatització davant possibles canvis en el govern de la Generalitat, “i aquesta estabilitat la dóna la gestió pública directa”, han advertit.

En el mateix sentit s’ha pronunciat, Cristian Veses, sotssecretari de la Generalitat i resp. d’Acció Política d’EUPV, qui a més, ha alertat que l’empresa pública de salut “trencaria la uniformitat de les relacions laborals de les persones treballadores que provenen de la reversió de les concessions sanitàries”.

Tant el Comité d’Empresa com els representants de Unides Podem-Esquerra Unida han reafirmat el seu compromís amb la millora del servei de salut públic “acabant amb la precaritat i la temporalitat del personal de la sanitat pública i reforçant l’atenció primària que tantes vides ha salvat en pandemia”.

En la reunió mantinguda aquest matí entre el Comité d’Empresa de l’Hospital de Torrevieja i membres de la coalició Unides Podem-Esquerra Unida, han participat Pilar Lima i Estefanía Blanes, sindica i portaveu adjunta respectivament del grup parlamentari en les Corts Valencianes, Rosa Medel Diputada en el Congrés dels Diputats i Cristian Veces sotssecretari de la Generalitat i resp. d’Acció Política d’EUPV.

Related Articles

Back to top button