L’Ajuntament d’Alcoi farà campanya per l’escola pública a proposta de Guanyar

Obiol: “Alcoi rep molts menys recursos públics en educació que la resta de l’estat. No podem permetre que continue aquesta injustícia”.

Al plenari del mes d’abril el regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Alcoi davant de la proposta feta per Guanyar Alcoi s’ha compromés a reclamar més recursos públics per a ampliar l’oferta pública a Alcoi. El compromís també passa per demanar a la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana un pla d’acció consensuat amb l’Ajuntament d’Alcoi per a l’increment progressiu de les places a l’escola pública. Les dades són clares al respecte. Segons les dades d’oferta de places als centres d’ensenyament d’infantil (2on cicle) i primària que aporta la Conselleria d’Educació al seu web, Alcoi té 2.061 places a l’escola pública i 3.994 a la concertada. Això en termes d’unitats suposa 81 unitats en educació pública i 141 en escola concertada, només un 36,5% del total és totalment pública. La mitjana espanyola és del 70% (curs 2018-19; dades Ministerio de Educación y Formación Profesional).

Per a Guanyar Alcoi no hi ha dubte que estem en una situació de desavantatge respecte a la resta de l’estat, per això han demanat en paraules de la regidora de la plataforma Sandra Obiol: “accions fermes i reals per a millorar aquestes xifres. Perquè estem parlant de l’educació de les nostres filles i fills, que és el més important, però parlem també de llocs de feina i hi ha moltes evidències que els i les mestres a l’escola pública treballen en millors condicions laborals. No entenc per quina raó estem negant-se a acceptar una millora així a la nostra ciutat.·

Els membres de la plataforma municipalista fa anys que lluiten per l’escola pública. I fa anys que incideixen en la necessitat de canviar una situació a Alcoi que no passa enlloc i és que les escoles de titularitat privada i algunes d’aquestes amb idearis molt conservadors siguen majoria i per tant estiguen educant a la ciutadania del present i del futur. Com clou Obiol: “és evident que el que s’ha fet fins ara no sigut suficient o no ha estat ben dissenyat. Ens calen noves eines i esforços. I sobretot ens fa falta un govern municipal que siga clar en que la millor ferramenta per a una ciutadania crítica i cohesionada és l’escola pública. Esperem que a l’acceptar aquest prec el govern de Toni Francés mostre un punt d’inflexió en la seua política educativa.”

Related Articles

Back to top button