Esquerra Unida demana al govern de la Generalitat Valenciana exigir a CaixaBank que mantinga el servei als pobles menuts després de la fusió amb Bankia

L’executiva de l’organització considera que el banc ha de donar servei als pobles del País Valencià on està present, i a més, prestar un servei de qualitat després dels milers d’euros que ha costat el rescat bancari a la ciutadania

Des d’Esquerra Unida assenyalen que des de fa uns anys Bankia ha anat reduint el servei a molts pobles del País Valencià. En gran quantitat de pobles ha tancat directament la sucursal, i en altres només opera uns pocs dies a la setmana, donant un servei insuficient.

Per l’organització, des de que s’ha produït el rescat bancari amb diners públics, ja no es tracta només d’una problemàtica interna dels bancs, ara és una qüestió social de desenvolupament i tenen l’obligació de prestar el servei, mantenint les oficines als pobles. Cal recordar que el rescat de Bankia va costar al voltant de 40.000 milions d’euros a les arques públiques i aquest retorn seria mínim comparat als costos del rescat.

L’organització d’esquerres considera que CaixaBank deu ser sensible a la qüestió i ha de reobrir les sucursals amb l’horari complet de les oficines als pobles del País Valencià, que han sofrit amb Bankia el retall dels dies d’obertura o directament han tancat l’oficina. Cal recordar, que és una obligació que ens imposa el sistema actual, tindre un comte bancari, ja que és necessari per a poder cobrar una ajuda social, una pensió, el sou o per fer una matrícula als centres educatius. També la presència als pobles d’una sucursal és indispensable per al desenvolupament industrial i econòmic, i no tindre aquest servei cada dia suposa una perduda de competitivitat enfront d’altres nuclis poblacionals.

Related Articles

Back to top button