La denúncia per corrupció impulsada des d’Esquerra Unida a la Diputació de València durà a exdirigents del Partit Popular als tribunals per pertinença a organització criminal

Rosa Pérez, actual coordinadora d’EUPV i en aquell moment diputada provincial, va ser la denunciant del cas Taula que portarà als responsables de la corrupció valenciana a la banqueta

Afirma que “es demostra allò que nosaltres ja vàrem denunciar públicament i judicialment: la corrupció sistemàtica del Partit Popular”

Des de l’organització d’esquerres expressen l’enorme satisfacció pel treball dut a terme en la lluita contra la corrupció a les institucions valencianes. Rosa Pérez va denunciar aquesta trama fa quasi set anys (el 30 de juliol de 2014), en aquell moment era diputada provincial a la Diputació de València i ara expressa aquesta satisfacció.

“El treball que vàrem fer en aquella època a la Diputació ens permetrà per fi veure resultats, ja que -afirma Pérez- veurem com s’asseuran en la banqueta personatges com Máximo Caturla o Alfonso Rus, no només pels casos de corrupció sinó també per pertinença a organització criminal”. Alfonso Rus va ser president de la Diputació de València, membre de la direcció autonòmica del Partit Popular i una de les figures de les polítiques de la corrupció a València. El treball contra la corrupció desenvolupat per Rosa Pérez i el seu equip va ser dur i costós, mostra d’això són les cinc denúncies a les quals va haver de fer front la pròpia Pérez. Una de les denúncies fins i tot va ser interposada pel mateix Alfonso Rus, i totes han sigut arxivades.

L’actual consellera afirma que aquestes últimes notícies al voltant del cas Taula demostren “allò que nosaltres ja vàrem denunciar públicament i judicialment: la corrupció sistemàtica del Partit Popular” i que açò “fica de manifest el gran treball que es va fer des d’Esquerra Unida a la Diputació denunciant la corrupció”.

La formació es felicita també pel tancament de Divalterra (anteriorment coneguda com a Imelsa), Rosa Pérez considera que “les darreres informacions al voltant de la dissolució de Divalterra s’han de lligar amb allò que nosaltres ja vàrem denunciar l’anterior legislatura quan estàvem a la Diputació: la necessitat del tancament d’aquesta empresa pública, perquè érem conscients que seria impossible de recuperar a causa de les pràctiques corruptes que venia arrossegant després de tants anys de la mà del Partit Popular”.

Related Articles

Back to top button