Esquerra Unida trasllada el seu suport als treballadors en vaga de Pilkington a Sagunt

Estefania Blanes, portaveu adjunta d’Unides Podem-EU a les Corts, es va apropar ahir a les mobilitzacions dels treballadors en lluita davant les instal·lacions de la multinacional per escoltar les seues demandes i traslladar el suport de l’organització

Durant la jornada de vaga d’ahir, Estefania Blanes i els regidors d’EUPV a Sagunt varen estar junt amb els treballadors i treballadores en vaga de la factoria de Pilkington, on la diputada autonòmica es va comprometre a “organitzar reunions amb els grups parlamentaris de les Corts” per tal de “fer arribar totes les reivindicacions dels treballadors de la planta”.

Els treballadors demanen un pla de viabilitat de l’empresa davant l’amenaça de què el tancament d’una de les línies de producció i aquests acomiadaments inicials siguen el primer pas per anar desmantellant tota la planta i iniciar un procés de deslocalització. “Parabrisas no se cierra” era una de les consignes que es podien llegir a les pancartes dels treballadors en vaga.

Estefania Blanes va mostrar la seua preocupació davant “un procés de desindustrialització que ja ha afectat en altres ocasions amb conseqüències terribles a la localitat” i va destacar la injustícia que suposa la decisió de l’empresa, més encara quan havia acordat amb els treballadors al juliol un pla d’inversions que garantira la producció de la línia a canvi de certs sacrificis per part dels treballadors, que sí que varen complir.

Ja al llarg de la vesprada d’ahir la multinacional va mostrar més predisposició a cedir en les seues posicions, segons van comunicar des del comité d’empresa, fet que la portaveu d’Esquerra Unida qualifica com “una mostra de la capacitat de la classe treballadora per defensar els seus drets des de l’organització i la lluita”, i espera que el conflicte “puga concloure amb una victòria sindical que garantisca la protecció de totes les treballadores i treballadors”.

Related Articles

Back to top button