EUPV anima a tota la societat a participar en el seminari de lectura de ‘El Capital’ de Karl Marx

Per a Sergi Rodríguez, Responsable de l’Àrea Interna de la formació d’esquerres “es tracta d’una lectura fonamental per a la comprensió de la manera de producció i explotació capitalista i el nostre lloc en aquest.”

La Fundació Institut d’Estudis Polítics organitza el seminari de lectura de “EL CAPITAL”, que compta com a coordinador de Seminaris de Lectura amb el company Jorge Negro Asensio, Llicenciat en Humanitats, Grau en Filosofia, Màster en Cooperació Internacional i Màster en Professorat. L’activitat consisteix en la lectura i discussió col·lectiva, pausada, línia a línia i en veu alta, del tom I de “EL CAPITAL” de Karl Marx (Segle XXI, trad. Pedro Scaron).

Sergi Rodríguez, Responsable de l’Àrea Interna d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), ha manifestat que “es tracta d’una obra que ens porta a descobrir les lleis del desenvolupament econòmic de la societat capitalista i ens ajuda a entendre que la formació d’una consciència de classe per a les treballadores i treballadors és essencial” la qual cosa, per a Rodríguez, “cobra una major importància si cap en situacions de crisi social i econòmica com la que vivim, en la qual el capitalisme aguditza la pressió sobre els nostres drets”, i ha finalitzat, “per aquest motiu celebrem l’organització de seminaris com aquest i animem a participar en ells al 99% de la població, que som les treballadores i treballadors.”

Per part seua, Jorge Negro Asensio, coordinador de seminari ha manifestat que “es tracta d’una proposta modesta, gens acadèmica i molt pràctica, destinada als qui desitgen ampliar el seu horitzó com a persones crítiques, llegint, discutint i aprenent en comunitat; creixent entre iguals” i ha volgut aclarir que “no hi ha deures ni tasques, ni més requisits que l’interés i la voluntat, ser respectuoses i respectuosos entre nosaltres i portar al dia les lectures, però sobretot tindre paciència i bon humor. La resta, ho posa Marx.” ha dit.

-DADES DEL SEMINARI

HORARI: cada dijous laborable de 19-21h (en temps de Covid per ZOOM; quan es torne a la lectura presencial, es mantindrà un canal en streaming per als qui no puguen assistir).

INSCRIPCIÓ i més informació: http://bit.ly/seminarios-vlc

El seminari reprén la lectura el dijous 7 de gener de 2021 per la pàgina 92 (“El caràcter fetitxista de la mercaderia i el seu secret”). No obstant això, per a les persones de nova incorporació a aquest seminari s’ha habilitat un nou grup per a l’anàlisi del capítol 1: La Mercaderia (Teoria del valor). L’activitat es durà a terme a través d’un canal ZOOM els dimarts de 19 a 21h, on es podran aclarir dubtes i discutir la Teoria del Valor.

Related Articles

Back to top button