Esquerra Unida proposa la xarxa d’oficines de farmàcia per a fer tests de SARS-CoV-2

Les 2.357 oficines de farmàcia del País Valencià podrien fer tests d’antigen en coordinació amb la Conselleria de Sanitat i Salut Pública per a augmentar la capacitat de detecció de asimptomàtics.

Des de l’Àrea de Salut d’EUPV es proposa la utilització de l’extensa xarxa arreu del territori i l’estratègica distribució de les oficines de farmàcia per a realitzar aquest tipus de test que deurien ser proporcionats per la Conselleria i tindrien un cost zero tant per als titulars de les farmàcies com per als pacients.

En aquest sentit, és necessari establir un protocol coordinat entre la Conselleria i els Col·legis de Farmacèutics de Castelló, València i Alacant per a la distribució de material i test d’antígens a les oficines de farmàcia, i per establir quins pacients han d’acudir a l’oficina de farmàcia a realitzar-se aquests test per evitar un malbaratament de recursos, en coordinació amb Atenció Primària. Per altra banda, també és necessari garantir la comunicació de dades i la traçabilitat de manera ràpida mitjançant contacte directe amb Salut Pública, a través de mitjans telemàtics.

Aquesta mesura ja s’està duent a terme en la província d’Ourense amb notable èxit, i ha sigut reivindicada des de la Federació Empresarial de Farmacèutics Espanyols (FEFE), així com des de diferents societats, com la Societat Espanyola de Farmàcia Familiar i Comunitària (SEFAC), que han plantejat aprofundir en la implicació dels professionals de la farmàcia en matèria de salut pública per contribuir a reforçar la lluita contra la COVID-19, de la mateixa manera que ja realitzen altres proves, com les de detecció de glucosa, colesterol, triglicèrids, d’autodiagnòstic de VIH o embaràs.

D’aquesta manera s’aconsegueix un immediat reforç de personal altament qualificat per realitzar tasques de control d’aquesta pandèmia. Un recurs, massa valuós com per ser desaprofitat en aquests moments.

Related Articles

Back to top button