EUPV CONDEMNA LA VIOLÈNCIA “CONTRA LES MESURES ANTICOVID”

L’emergència sanitària global que estem vivint està portant a tots els governs del món a posar en marxa mesures restrictives, propostes per les autoritats sanitàries, amb l’objectiu salvar vides humanes. A Europa països com Regne Unit, Alemanya, França, Portugal o Àustria, entre altres, són prova d’això.

En els últims dies estem assistint a una seriosa d’episodis violents encoratjats per l’extrema dreta que, sota la falsa aparença de reivindicació contra les mesures anticovid, estan provocant disturbis, saquejos o actes vandàlics en diferents punts tant de l’Estat espanyol com del País Valencià.

Estefania Blanes León, responsable de l’àrea institucional d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i Diputada de les Corts Valencianes i Portaveu Adjunta del Grup Parlamentari d’Unides Podem, ha manifestat que “des d’EUPV volem mostrar nostra més rotunda condemna a tots els actes violents, vandàlics i disturbis que s’estan produint” i ha afegit que “considerem una absoluta irresponsabilitat encoratjar, justificar o secundar directa o indirectament aquestes actituds antisocials amb l’únic objectiu d’aconseguir vots i desgastar al govern”, i ha recordat declaracions com les del líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, justificant als violents.

En aquest sentit, Blanes ha declarat que “precisament perquè ningú aprofite la crisi social per interessos partidistes i que totes les formacions parlamentàries al País Valencià tinguen l’oportunitat de demostrar-lo, unint-se a favor de la salut pública, presentarem una iniciativa parlamentària a través d’Unides Podem per a la condemna unànime de la violència”.

Finalment, des de la formació d’esquerres han volgut traslladar a la població la necessitat d’actuar “amb sentit comú”, respectant les mesures sanitàries acordades per les administracions, que tenen com a únic objectiu aconseguir eixir d’aquesta situació “el més ràpid possible, de la millor forma possible i amb el menor cost de vides humanes possible, perquè només així la majoria social treballadora podrem afrontar la recuperació econòmica i social unides”.

Atac feixista contra espais culturals i polítics a Chiva.

Des d’EUPV volem denunciar públicament l’atac feixista patit pel municipi de Chiva en la nit del passat dissabte, amb actes vandàlics com pintades i destrosses en mobiliari urbà, esvàstiques en les parets de la Casa de la Cultura i la ruptura de la placa del centre cultural, polític i social Àgora en la seu d’EUPV, actes violents “que són una prova inequívoca que grups d’ultra dreta estan aprofitant la crisi social provocada per l’emergència sanitària per a imposar les seues idees d’odi”,

Per a la formació d’esquerres, “ataquen espais que promouen la cultura popular, el pensament polític lliure i els moviments socials organitzats perquè són un perill per al seu discurs del pensament únic i odi racial”, i finalment han afegit “però som un poble de pau i orgullosament divers, creiem que no es pot ser demòcrata sense ser antifeixista i per això, seguirem avant sense donar ni un pas arrere”.

Related Articles

Back to top button