Unides Podem proposa que l’Aeroport Alacant-Elx siga denominat oficialment “Aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández”

Unides Podem ha proposat a través d’una PNL presentada en Corts Valencianes el canvi de denominació actual del Aeroport d’Alacant-Elx pel de Aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández.

Miguel Hernández, poeta nascut a Orihuela, va cantar als vents d’un poble que s’estimava, a un poble ferit per la fam, la desigualtat i l’amenaça del totalitarisme. La seua obra és espill de la història de la nostra terra i del conjunt d’Espanya, un reflex d’èpoques dures i de la dignitat d’un poble que va saber mantindre’s ferm enfront de les adversitats. Miguel Hernández va deixar per al llegat del patrimoni valencià i espanyol alguns dels versos més recitats, així com la seua fermesa en la lluita per la democràcia i la llibertat.

Una mostra de la importància de la figura de Miguel Hernández és l’amor que el poble valencià li rendeix incloent el seu nom a les nostres escoles, carrers i places, universitats i fins i tot en moltes de les obres i cançons que hui dia continuen fent-se en la nostra comunitat.

La proposta de Unides Podem contrasta amb les mesures d’emblanquiment de la dictadura i el feixisme que el bloc de les dretes opera amb accions com la destrucció de monuments a destacats dirigents republicans, com a Llarg Caballero, la setmana passada a Madrid. La reivindicació i posada en valor de la Memòria Democràtica és un objectiu irrenunciable per a la coalició.

Així, Unides Podem considera que la proposta d’incloure a Miguel Hernández en el nom de l’Aeroport d’Alacant-Elx ha d’unir a totes les forces polítiques valencianes en la defensa del patrimoni, la cultura i la preservació d’aquelles figures que ens constitueixen com a poble.

Related Articles

Back to top button