Unides Podem defensa uns ‘Pressupostos Botànics’ i presenta una PNL per a la reversió a públic de l’hospital de Torrevieja

El Grup Parlamentari Unides Podem presenta hui una PNL en Corts, junt a Compromís i PSPV per a la seua reversió pública, directament sota la gestió de la Conselleria de Sanitat.

La direcció de coalició pretén convocar una nova reunió de la taula de partits del Botànic abans de fi de mes per a discutir els pressupostos de la Generalitat.

Ahir, 15 de setembre, va tindre lloc la segona reunió de la Direcció de Coalició de Unides Podem, en la qual va estar present la coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià, Rosa Pérez i la coordinadora autonòmica de Podem, Pilar Lima.

Durant la vesprada d’ahir es van prendre decisions que marquen el treball polític de la coalició entre Podem i EUPV, tant en el Grup Parlamentari com en el Govern de la Generalitat. Per això, un dels principals punts de la reunió va ser analitzar detingudament el període iniciat de l’elaboració dels pressupostos de la GVA. La direcció de la coalició afirma que aquests pressupostos han de ser purament botànics, és a dir, que responguen als acords signats en l’acord del govern.

En l’elaboració dels pressupostos s’haurà de prioritzar la gestió de la COVID-19 complementant així uns pressupostos basats en l’acord del Botànic 2 amb el de reconstrucció aprovat en Les Corts i donant resposta d’aquesta manera a les necessitats de les famílies treballadores. Per això les línies principals dels mateixos hauran de blindar els serveis públics de les valencianes i valencians mitjançant la gestió pública gestionada directament per la Generalitat. No sols s’ha de prioritzar en la reversió dels hospitals privatitzats del País Valencià, sinó avançar en la qualitat dels nostres hospitals públics, en l’atenció primària i en el servei dels centres sociosanitaris.

Amb l’objectiu de prioritzar aquestes línies i tractar els pressupostos des d’un espai de debat polític és necessari que la taula del seguiment del Botànic es reunisca de nou. Per això des de la direcció de la coalició es llança la proposta a PSPV i Compromís de reunir-se just després del Debat de Política General en la nostra seu com es va acordar en l’última reunió del Botànic celebrada el mes de juliol. En la cita es proposa la constitució de 4 grups de treball amb l’objectiu d’establir les prioritats polítiques dels pressupostos de 2021 en el marc de l’acord polític subscrit per les forces que fan costat al govern. El primer grup de treball serà permanent reunint-se de manera periòdica per a seguir l’Acord del Botànic, i els 3 grups de treball restants es formaran per a l’elaboració dels pressupostos de la GVA i serien la taula per la Sanitat i els serveis públics, la taula pel finançament just al País Valencià i la taula per l’economia productiva i la transició ecològica.

En relació a tot això també es va tractar la Proposta No de Llei que es presentarà hui per part del Grup Parlamentari Unides Podem, junt a Compromís i PSPV. El principal objectiu de la proposta és que es comunique de manera immediata en termini a l’empresa que gestiona el departament de salut perquè la concessió no es prorrogue. Si aquesta comunicació no es realitza dins del termini i en la forma escaient, durant el mes d’octubre, es prorrogarà automàticament 5 anys tal com indica el plec. La PNL insta que la Conselleria de Sanitat Universal i Sanitat Pública inicie el procediment administratiu pertinent per a no prorrogar la concessió del departament de salut de Torrevieja i s’incorpore a la gestió pública directa mitjançant personal i capital propi de la Conselleria i amb total seguretat jurídica, seguint el camí de la recuperació del departament d’Alzira. Per a això la Conselleria haurà d’elaborar les normes encaminades a la reversió del departament de salut de Torrevieja vinculant aquest pla de reversió a un pla de necessitat adaptat al departament que serà proposat per la institució sanitària.

Finalment es va marcar les línies generals de la intervenció del grup parlamentari en debat de política general enfocades a defensar la necessitat de pressupostos expansius, un reforçament dels serveis públics, de l’economia productiva i la necessària transició ecològica.

Related Articles

Back to top button