Esquerra Unida posa en marxa una iniciativa per a retirar de la llista de carrers municipals la denominació de Joan Carles de Borbó

EUPV demana des dels seus Grups Municipals que des dels Plens Municipals se secunden totes les iniciatives encaminades a denunciar i esclarir qualsevol presumpta irregularitat comesa per la monarquia espanyola

La formació d’esquerres elevarà a tots els Ajuntaments on té representació municipal una moció demanant que se substituïsquen tots els carrers, places, passejos… amb la denominació Joan Carles I per denominacions que conciten una total unanimitat com pot ser «Sanitat Pública», denominació que recull el reconeixement col·lectiu cap als sanitaris que gràcies a la seua dedicació i esforç salven dia a dia al nostre poble.

La moció no sols recull el canvi de nom en la llista de carrers municipal sinó que advoca al fet que tots els plens municipals mostren el seu suport a les iniciatives encaminades a denunciar i esclarir qualsevol presumpta irregularitat comesa per la monarquia espanyola i recolzar que s’investiguen les responsabilitats de totes les persones que pogueren estar implicades, tant per la seua possible col·laboració en la comissió dels suposats delictes, com per no haver denunciat aquests fets malgrat haver estat al corrent de les suposades actuacions del Rei emèrit Joan Carles I.

El responsable de política municipal d’EUPV, Antoni Llorente afirma que “ens trobem davant un enorme escàndol que afecta l’anterior cap de l’Estat i que, segons les informacions publicades, va tindre lloc entre 2008 i 2012, precisament durant els anys més durs de la crisi econòmica, en la qual una bona part de la societat espanyola patia l’augment de l’atur, la pobresa i la desigualtat social”.

Per tot això, des d’EUPV entenem que aquest cas no pot quedar en la impunitat, i ha de ser investigat i jutjat amb igualtat davant la llei i sense exempcions ni excepcions de privilegi. La immunitat jurídica del rei recollida en la Constitució de 1978 hauria de ser eliminada o anul·lada en la primera reforma constitucional que es produïsca, per injusta i privilegiada i anar contra la igualtat de drets de tota la ciutadania i contra el mateix estat de dret.

Related Articles

Back to top button