Esquerra Unida mostra el seu suport a Joan Cogollos i els seus companys de la PAH, víctimes de la llei mordassa

EUPV es suma així a la campanya en xarxes socials “Jo també sóc Joan” organitzada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de València i de la comarca de la Safor-Valldigna per donar suport a l’activista Joan Cogollos i als dos companys de la PAH.

La formació d’esquerres ha mostrat el seu suport públicament al company Joan Cogollos i dues persones també de la PAH que han estat denunciats d’atemptat a l’autoritat per aplicació de l’antidemocràtica llei mordassa. Els fets van ocòrrer el 14 de setembre de 2018 quan l’activista participava en una acció pacífica de protesta per intentar frenar un desnonament que afectava una família de 8 membres d’Oliva sense alternativa residencial i amb quatre menors, dos d’ells nadons de menys de dos anys.

El company Joan Cogollos, professor jubilat de 74 anys i conegut pel seu compromís en nombroses reivindicacions, nega les acusacions que se li imputen i manté la seva innocència. Per això ha declinat assistir a un acte de conformitat que suposaria acceptar la culpa i assumir la pena d’any i mig de presó i el pagament de la multa, i per tant, els fets s’hauran de dilucidar en judici.

La Consellera i Coordinadora General d’EUPV, Rosa Pérez afirma que “l’acció pacífica contra el desnonament ocorregut en l’any 2018 pel qual es culpa el company, és una de les tantes mostres dels drames personals conseqüència de l’especulació amb l’habitatge”. Pérez ha emfatitzat que “la solució al problema ha de vindre des de l’àmbit públic, i apostar per la línia de treball d’Unides Podem que desenvolupa des de la Conselleria d’Habitatge per augmentar el parc públic i garantir així el dret constitucional a un habitatge digne”.

Nahuel González, coordinador d’EUPV Gandia i membre de l’equip de govern del municipi afirma que “des del col·lectiu de Gandia donem suport a la decisió del company Joan Cogollos de mantenir la seva innocència, no acceptar el xantatge i anar directament a judici, ja que el dret a un habitatge digne és fonamental i per això, ho seguirem defensant sempre que sigui necessari”.

Amb aquests fets, confirmem una vegada més la imperiosa necessitat de derogar la llei mordassa aprovada pel PP en els pitjors moments de repressió amb l’objectiu que fer callar la contestació social i la lluita als carrers que van tenir com a resposta a les seves polítiques de retallades en llibertats i drets.

Related Articles

Back to top button