Esquerra Unida vol que les Corts demanen a l’Estat un referèndum entre monarquia i república

Estefania Blanes: “EUPV convoquem la concentració de demà diumenge a València i seguirem impulsant mobilitzacions arreu de les comarques”

Esquerra Unida del País Valencià té previst, tan prompte com es reanude l’activitat de les Corts Valencianes, registrar una Proposició No de Llei per a que les Corts insten al govern estatal a celebrar un referèndum “per a que la ciutadania de l’Estat espanyol trie quin règim de govern prefereix, si una república o continuar amb l’actual monarquia. Les institucions democràtiques som les primeres que hem de vetllar per una bona salut de la nostra democràcia, i per tant hem de procurar que la ciutadania puga expressar-se lliurement en una qüestió tan important”, expressa la diputada d’EUPV i portaveu adjunta del grup parlamentari d’Unides Podem, Estefania Blanes.

Segons Blanes, “en un moment com l’actual, en què la Casa Reial s’ha revelat com una institució immersa en unes dinàmiques que atempten contra el més elemental principi de la netedat democràtica, mantindre als borbons com a caps d’estat suposa poc menys que una humiliació per a una ciutadania que cada dia es guanya el seu futur honradament, amb el seu esforç i els seus sacrificis. Tenim una societat que ja ha demostrat no necessitar que la tutel·len en les decisions importants, així que toca d’una vegada per totes fer realitat una consulta pendent des que va morir el dictador i ens va imposar als borbons”.

Estefania Blanes també ha indicat que “des d’Esquerra Unida del País Valencià hem convocat junt a d’altres organitzacions la concentració de diumenge a les 11.30h a la Plaça de l’Ajuntament de València, com sempre hem secundat aquesta mena d’iniciatives, i seguirem impulsant mobilitzacions arreu de les comarques”.

Related Articles

Back to top button