Brussel·les recorda al govern que ha de prendre mesures per garantir la conservació de l’àrea natural de la Renegà

Estefania Blanes: “Hem de treballar per evitar les agressions al medi d’èpoques passades que han acabat per arruinar el nostre litoral”

La Comissió Europea ha contestat a la pregunta formulada pels europarlamentaris d’Izquierda Unida Manu Pineda i Sira Rego sobre el projecte urbanístic que amenaça el paratge de la Renegà, a Orpesa, recordant que “les autoritats dels Estats membres han de vetllar per que qualsevol pla o projecte que puga afectar de forma apreciable a un lloc Natura 2000 se sotmeta a una adequada avaluació de les seues repercussions”, subratllant a més que “s’adopten mesures apropiades per evitar el deteriorament dels hàbitats naturals i dels hàbitats d’espècies, així com les alteracions que puguen repercutir en les espècies”.

Mitjançant Esquerra Unida, els representants federals de la formació a l’Eurocambra es van adreçar a la Comissió Europea alertant del projecte de construcció d’un centre d’interpretació acompanyat d’apartaments de luxe i un hotel de 77 habitacions que s’està desenvolupant a la Renegà, el qual pot afectar greument a una zona inclosa dins la Xarxa Natura 2000 europea. En paraules de la diputada d’EUPV a les Corts Valencianes, Estefania Blanes, “veiem amb molta preocupació aquest projecte perquè ens remet a l’època de destrucció del territori que vam patir durant els anys de govern del PP, que van causar danys irreparables especialment a les zones costaneres. Per això, insistim en la necessitat d’actuar amb el màxim zel per a evitar aquesta mena d’agressions al medi, ja que la nostra obligació no és altra que protegir el màxim possible el patrimoni natural i paisatgístic del nostre litoral. No ho diem només nosaltres, Europa també ens està advertint de la necessitat de tindre la màxima cura del medi ambient”.

Esquerra Unida s’uneix a la manifestació convocada per a demà dissabte per la plataforma Salvem la Renegà, i convida als seus militants i simpatitzants a sumar-se a la marxa que a les 17 hores eixirà cap al paratge des de la Torre de Sant Vicent de Benicàssim: “Ens sumem a les reivindicacions del col·lectiu, i alhora seguirem treballant a les institucions per seguir reclamant tant a l’administració valenciana com a l’estatal, a més de l’europea, que el projecte no avance mentre no hi haja les màximes garanties per a la preservació d’una de les escasses zones no urbanitzades de la costa”.

Related Articles

Back to top button