L’Ajuntament de Polinyà de Xúquer aprova per unanimitat la disminució de l’IBI rústic

Per a Joan Nogueroles, portaveu d’Esquerra Unida i segon tinent d’alcalde, “amb aquesta mesura pretenem donar suport a l’agricultura del nostre municipi després de les males campanyes citrícoles dels últims anys”.

L’Ajuntament de Polinyà de Xúquer aprovà ahir per unanimitat la disminució d’aquest impost en un 10% amb l’objectiu d’ajudar als agricultors i als xicotets propietaris i propietàries per intentar pal·liar l’abandonament del camp. La crisi del sector agrícola i, en concret, del citrícola està provocant que cada vegada més s’aposte per abandonar la producció de la taronja i el manteniment dels camps. “Abans molts veïns i veïnes vivien de la producció de la taronja però des de fa uns anys cap ací, cada vegada hi ha menys gent. No sols parlem de grans propietaris sinó també d’aquells que tenien un camp xicotet i els servia com un suport econòmic a la unitat familiar amb la venda de la taronja”, explica Nogueroles.

En el 2008 s’augmentà aquest impost, amb l’acord previ del Consell Agrari, per disposar de guarda rural per les nits, donat els robatoris que s’estaven patint. “Aquest augment serví per pagar un terç d’aquest servei de vigilància, la resta l’assumia el propi Ajuntament”, diu el portaveu d’Esquerra Unida, “ara assumirem el 100% perquè la situació no ha millorat”.

Des de la corporació són conscients que aquesta és una mesura xicoteta però “per això continuarem treballant per trobar incentius per ajudar a aquest sector econòmic que fins fa no res era el més important de la nostra comunitat”. A més a més, “anem a seguir exigint a la resta d’Administracions que atenguen al sector amb mesures efectives, respectuoses amb el medi ambient i que prioritzen al xicotet propietari. Cal que des del Consell s’aposte per promocionar els productes agrícoles valencians i exigir a la Unió Europea mesures per protegir els citrícoles valencians”, conclou.

Polinyà de Xúquer, 6 de novembre de 2019

Related Articles

Back to top button