Malena Martínez: “El nostre paper és clau per a fer polítiques en favor de la gran majoria de la societat”

Reproduïm l’entrevista realitzada pel periòdic ‘Escaparate’ a la nostra candidata a l’Alcaldia de Biar.

Què destaca de la candidatura que presenta?

Esquerra Unida Biar hem renovat la meitat de la nostra llista electoral, em presente com a biaruda i com a dona, perquè entenem que és vital fer polítiques feministes i en favor de la igualtat.

També crec que no podria tindre millor equip, amb Ángel Troncoso, qui ha fet un gran treball des de la Regidoria de Serveis Socials, Ana Camarasa, esportista d’elit, Eduard Garcia, creador i editor de Biar Digital, entre altres, convinant l’espenta de la gent jove de la llista amb la veterania i l’experiència. Nosaltres entem la política per canviar la societat en favor de la majoria.

Quin són els punts destacats del seu programa electoral?

Principalment la creació d’un parc de vivenda a través d’una empresa municipal de construcció per a que els nostres veïns i veïnes tinguen accés a una vivenda, cal crear la figura d’un tècnic/a de joventut per dinamitzar el temps d’oci de la gent jove, augmentar de forma substanciar la partida pressupostària per a l’esport i donar visibilitat al futbol femení, judo, orientació… crear la figura del defensor del veí/na dins del Consell de Participació Ciutadana, treballar per la remunicipalització de serveis, o impulsar uns pressupostos realment participatius, o estimular a través d’exempcions la contractació de majors de 52 anys.

Quin projecte de futur té per a Biar?

Entenem un Biar en lluita contra el canvi climàtic, que treballe pel retorn de les persones que han hagut de buscar oportunitats laborals i de vida lluny del seu poble, un Biar que treballe per la recuperació de la memoria democrática i que mire més cap a dins, cap al comerç local i les nostres empreses, i no tant cap a fora, cap al turisme, que també és necessari, però el poble ha de ser atractiu primer per a qui vivim en ell.

Un municipi més ecològic i en favor dels drets dels animals, que treballe pel benestar de la gent treballadora, dels autonòms i autònomes i per generar oportunitats de faena, pel benestar de les persones majors, dels joves, de la diversitat i de la dona

Quina expectativa de vot manegen? Amb quins partits estaria disposada a arribar a pactes de govern?

Esquerra Unida fa quatre anys ja vam ser claus per formar un equip de govern d’esquerres. Com qualsevol força municipal tenim un projecte que volem portar des de l’Alcaldia de Biar. El nostre paper és clau per fer polítiques en favor de la gran majoria de la societat, pensem que els serveis socials i els serveis bàsics han d’estar al davant de tot, i és per això que estarem obertes i oberts a pactar amb les forces progressistes.

Related Articles

Back to top button