Presentem el nostre programa electoral centrat en el treball, els joves i la participació ciutadana

L’acte serà el dimarts 21 de maig i tindrà lloc al Consell Local Agrari d’Algemesí a les 20 hores. Intervindrà el candidat a l’alcaldia, Pere Blanco, Fina Machí, Marc Vendrell, Anna Tormos, Ferran Santos i Ximo Rosell

El programa electoral d’este any vol aprofundir en les polítiques d’ocupació que ens han permès reduir l’atur en Algemesí a nivells previs de la crisi, i posar en valor la nostra fortalesa com a poble: un poble plural, participatiu i fratern entre treballadors i entre algemesinencs, que no deixa ningú al darrere.

Presentació Programa Electoral Esquerra Unida Algemesí

L’acte de presentació del programa municipal, comptarà amb les intervencions de l’actual tinent d’alcalde i candidat a l’alcaldia d’Algemesí, Pere Blanco; la regidora d’Igualtat i Educació i número 2 de la llista, Fina Machí; el regidor de Treball i Participació Ciutadana, número 3, Marc Vendrell; Anna Tormo al número 4 de la llista i Ferran Santos al número 5. Presentarà l’acte Ximo Rosell qui també forma part de l’equip de Pere Blanco.

Polítiques d’Ocupació

Entre les polítiques d’Esquerra Unida destaca el Pla d’Ocupació Comarcal que englobarà una xarxa de carrils bici entre els municipis de la Ribera, l’organització d’esdeveniments culturals, esportius i musicals pensats comarcalment, la compartició de la cartelera cultural entre els diferents pobles, la promoció del turisme rural, el foment del transport públic intra-comarcal o la captació de subvencions mancomunades.

Per altra banda, blindar els drets laborals i el respecte mediambiental a través de la incorporació de clàusules socials i ecològiques en la contractació pública, fomentant que les empreses d’Algemesí contracten els seus treballadors en condicions dignes i que caminen cap a la transició ecològica que el planeta demanda.

Polítiques per a Joves

El Pla de Retorn Familiar dotarà de bonificacions i publicitat institucional a les empreses locals que contracten amb salaris dignes a joves algemesinencs emigrats a l’estranger.

A més del manteniment de les beques de transport universitari o el programa de pràctiques formatives, Esquerra Unida també proposa adequar un espai com a Casal Jove, en el que es puga ubicar una escola taller i un lloc per a expressar els interessos culturals i associatius dels joves d’Algemesí.

També s’estudiarà junt amb la Conselleria d’Habitatge la creació d’un parc d’habitatges socials amb condicions assumibles de lloguer.

 Polítiques de Participació Ciutadana i Govern Obert

La democràcia no és només votar cada quatre anys. Els primers pressupostos participatius de la història d’Algemesí arribaren per a quedar-se i en la pròxima legislatura es perfeccionaran per a ser més representatius de la voluntat popular.

El programa també recull l’objectiu de transformar el Berca BIM en una revista participativa, on els diferents clubs i associacions del poble tinguen lloc per a expressar-se.

Per últim, els polítics es veuran obligats a rendir comptes periòdicament amb la ciutadania, bé en espais i debats públics, bé a la televisió o revista locals.

 

Fes clic a les imatges per accedir al programa electoral:

portada programa EU-Algemesícontraportada programa EU-Algemesí

Related Articles

Back to top button