Esquerra Unida Biar valora de forma positiva els resultats obtinguts per Unides Podem durant les passades eleccions

Passades les eleccions generals i autonòmiques de diumenge i a la llum dels resultats i amb uns dies de diferència per anar digerint tot el que ens va deixar la jornada electoral a nivell d’Espanya, del País Valencià i del nostre municipi des del nostre col·lectiu fem una reflexió i una primera valoració positiva per a Unides Podem-Esquerra Unida. Més amb la proximitat de les eleccions locals, amb uns resultats que ens fan ser optimistes.

En primer lloc si ens fixem en els resultats a nivell local volem agrair el suport de les 343 persones –el 14,09% dels vots- que ens han fet quarta força a nivell local en les eleccions al Congrés, a molt poca distància de la tercera força i amb 135 vots de diferència sobre altres forces polítiques com ara Compromís, qui a l’igual que el Partit Popular han patit una forta baixada del seu suport electoral, especialment el PP, qui ha perdut quasi 300 dels seus votants al Congrés al nostre municipi.

En segon lloc, hem pujat fins a la tercera força al Senat a nivell local, gràcies als 809 vots que han sumat els nostres candidats i candidates a la cambra territorial, tot i que lamentablement no hem obtingut cap escó.

En tercer lloc també agrair els 171 vots emesos a Unides Podem a les eleccions autonòmiques, si bé és cert que en estes eleccions el suport ha sigut menor a nivell local que al Congrés i el Senat. Però és cert que Esquerra Unida situa a quatre diputats i diputades a les Corts Valencianes dins de la coalició Unides Podem que ha obtingut huit, i que quatre anys després tornem a les Corts Valencianes on serem claus per a impulsar polítiques socials i polítiques d’esquerres en la nova etapa del Pacte del Botànic.

Finalment, valorar com a positiu l’alta participació en la jornada electoral, factor indispensable per a la mobilització del vot d’esquerra, que ha parat l’avanç de la dreta i de possibles futurs pactes amb la ultradreta que desitja fer-nos retrocedir a èpoques passades, posant en joc la convivència democràtica i les llibertats individuals i col·lectives més bàsiques.

Related Articles

Back to top button