EUPV presenta una PNL al Congrés per a que el Govern inste a les institucions europees a que modifique les concessions a Sudàfrica

Sixto: “La signatura d’acords amb països tercers sense garanties fitosanitàries suposa obrir les portes a l’entrada de plagues i malalties que afectaria a la citricultura valenciana.”

El diputat d’EUPV al Congrés, Ricardo Sixto, ha presentat una Proposició No de Llei al Congrés dels Diputats en defensa de l’agricultura valenciana. El diputat s’ha reunit amb els Alcaldes i els Regidors de la Ribera Baixa que li han traslladat la seua preocupació per la situació de centenars de treballadors i treballadores del camp afectats per una de les pitjors campanyes de les últimes dècades.

El representant de la formació d’esquerres a la Cambra Baixa ha denunciat com aquesta situació està afectant directament de forma negativa als rendiments de les persones productores i a la competitivitat d’un sector econòmic clau per a la Comunitat. En tot cas, i més allà de les repercussions comercials i econòmiques, la signatura d’acords amb països tercers sense garanties fitosanitàries i permetre que eixos mateixos països marquen els protocols d’importació en la Unió Europea, suposa obrir les portes de la citricultura valenciana a l’entrada de plagues i malalties que podria tindre com a resultat un increment de l’abandonament de les explotacions, amb el que açò suposaria tant des de la vessant econòmica com mediambiental i de llocs de treball per als municipis valencians.

“Des d’Esquerra Unida ens hem sumat a les mobilitzacions d’aquest darrer mes de gener organitzat per diferents entitats i recolzat per més de 70 ajuntaments valencians, i anem a seguir exigint que des de totes les administracions es defensen els interessos de la citricultura com activitat econòmica, social i mediambiental del territori de la nostra comunitat”, explica Sixto.

Per tot això, és necessari que des del Govern Central s’exigeixi a les institucions europees que prenguin mesures per augmentar els controls a les produccions citrícoles importades de països tercers. “Implantant un sistema d’inspecció fitosanitària comú així com establir a aquests països tercers les mateixes exigències que al nostre país, tant des del punt de vista de l’ús de productes fitosanitaris com de requisits de seguretat alimentària dels consumidors i obligacions laborals, mediambientals i protocols comercials”.

A més a més, de demanar que es millore el funcionament de la cadena alimentària, garantint els drets dels productors agraris “és necessari implementar ajudes directes per als citricultors afectats negativament per aquesta campanya”, ha explicat Ricardo Sixto.

València, 5 de febrer de 2019

Related Articles

Back to top button