Ja han començat les obres d’urbanització del Rajolar

Gràcies al gran treball del nostre regidor Valentín Mateos al capdavant de la Regidoria d’Urbanisme, s’han pogut reprendre les obres del sector del Rajolar que duien suspeses des del 2013.

L’aprovació del reinici de les obres en l’últim Ple de desembre ha suposat que a les primeries de febrer  es tornaren a reprendre les obres d’urbanització del Rajolar. Aquest nou barri està situat a l’altra part del carrer d’Albal junt amb el barri del Molí de Magalló. Gràcies a aquestes obres, es podrà donar una solució definitiva a les eternes reivindicacions del veïnat ja que les parcel·les sense urbanitzar estaven causant greus problemes de plagues d’insectes i de brutícia pels arbustos secs que el vent escampava per tota la zona.

Per una part, s’executarà al parc que està situat al costat del carrer del Pintor Segrelles i el carrer d’Albal que ha sigut dissenyat conjuntament amb els tècnics de l’Ajuntament. Aquest parc serà el més gran del municipi i tindrà una zona de gossos degudament adequada. Els arbres i arbustos de les zones enjardinades han sigut triats especialment per a evitar al·lèrgies i crear zones d’ombra. El parc comptarà amb una zona de jocs inclusiva amb bancs, papereres, fonts i pistes de petanca.

Per altra part, després d’estudiar-ho conjuntament amb ADIF, s’ha trobat una solució per a connectar el carrer d’Albal separat per les vies del tren. En aquest punt, enfront de l’Escola d’Adults, es construirà una passarel·la elevada que serà totalment coberta i envidriada  i que comptarà amb rampes i dos ascensors per a permetre l’accessibilitat. Aquesta solució, recomanada per ADIF, és la que compta amb més garanties de seguretat per als vianants i, a més, permetrà la connexió de les dues parts del poble separades per les vies del tren facilitant, especialment en cas d’inundació dels passos inferiors, la ràpida actuació de la Policia i els operaris municipals. Així també s’evitarà que la gent es queda aïllada.

Les previsions són obrir aquest sector al públic a mitjan de 2019, una vegada els carrers estiguen degudament il·luminats i senyalitzats.

Related Articles

Back to top button