EUPV reclama a Brussel·les renegociar la quota d’entrada de cítrics sud-africans

L’eurodiputada d’Esquerra Unida Marina Albiol reclama a la Comissió Europea que es renegocie el tractat de lliure comerç signat amb la Comunitat de Desenvolupament de l’Àfrica Austral, per tal de frenar l’entrada de cítrics del sud d’Àfrica i “evitar les enormes pèrdues que està causant al sector citrícola valencià”, segons la pròpia Albiol.

En xifres proporcionades per la Unió de Llauradors, es calcula que la primera meitat de la temporada citrícola ha ocasionat ja al voltant de 130 milions d’euros de pèrdua únicament al País Valencià, dels quals atribueix a l’entrada de productes sud-africans un 65%. Marina Albiol trasllada aquestes xifres a la Comissió Europea tot reclamant que es renegocien els termes de l’acord, alhora que s’estableix una clàusula de salvaguarda: “El camp valencià constantment rep males notícies des d’Europa: començant per les retallades de fons de la Política Agrària Comuna, i acabant pels constants tractats que permeten l’entrada de productes sense que s’aplique una reciprocitat respecte als tractaments fitosanitaris o les condicions laborals. Fins que Europa no comence a treballar de veritat en favor d’un model agrícola sostenible i que prime la producció local davant els grans volums d’importació, es continuarà amenaçant no només un sector econòmic, sinó els recursos que permeten la supervivència de localitats i comarques senceres del nostre territori”.

Marina Albiol recorda que 8 eurodiputats espanyols del PP i 9 del PSOE van votar a favor o es van abstindre quan es va votar el conveni que permetia l’entrada massiva de cítrics del sud d’Àfrica: “Quan ens pregunten què fem els eurodiputats a Estrasburg, podrem posar com a exemple aquesta votació. Alguns europarlamentaris de l’Estat espanyol repeteixen que defensen els interessos de la ciutadania i fins i tot fan cara d’indignació davant els desastres que provoquen les polítiques europees. En realitat, es dediquen a ratificar les polítiques de les grans corporacions financeres i econòmiques que tant perjudiquen a les ciutadanes i els ciutadans”.

Albiol subratlla l’aplicació pràctica d’aquests grans tractats comercials negociats en secret per la UE amb diferents països i comunitats econòmiques: “No ens cansarem de denunciar les conseqüències dels perniciosos tractats internacionals de lliure comerç que promouen les institucions europees, sempre embolicats en raons de llibertat comercial i promeses d’oportunitat, però que en realitat només beneficien l’elit empresarial i financera mundial mentre arruïnen les pimes, els menuts productors i el teixit agrari valencià”.

Related Articles

Back to top button