EU Silla presenta una moció per la llibertat d’expressió

El dimarts 28 de novembre  el Grup Municipal d’Esquerra Unida País Valencià a Silla va presentar una moció al ple de novembre en defensa de la llibertat d’expressió a causa dels incidents protagonitzats pel partit España 2000 que compta amb representació en el plenari municipal.

El passat dia 17 de novembre Xavi Castillo va actuar al centre cultural Carmen Valero contractat per la Falla Port de Silla amb la col·laboració de la regidoria de Cultura i Memòria Històrica. L’humorista dies abans va mostrar la seua solidaritat amb Dani Mateo amb una foto emulant el sketch de la bandera, la qual cosa li va suposar ser el nou blanc de l’ira d’España 2000 que dies abans ja havia protagonitzat el boicot i les amenaces contra el teatre Olympia que va suposar la cancel·lació de l’espectacle de Dani Mateo. Des de les xarxes socials membres d’Espanya 2000 van començar a proliferar amenaces i crides al boicot contra la falla i l’humorista. Tenint en compte l’ocorregut els dies anteriors va sorgir el temor entre els organitzadors que es poguera repetir el succeït en el teatre Olympia. Afortunadament no va ocórrer res i l’espectacle va transcórrer  sense incidents i amb gran èxit d’assistència que va demostrar el suport del públic de Silla amb l’humorista.

La moció presentada per EUPV  va ser aprovada amb els vots de l’equip de govern (PSPV-Compromís-SET-EUPV) i Els Verds, per la seua part PP, C’s i E2000 es van abstindre argumentant que només es defensa la llibertat d’expressió d’uns. En la moció es condemna les amenaces patides per Dani Mateo, el Teatre Olympia, Xavi Castillo i la Falla Port i es reafirma el compromís del consistori a defensar la llibertat d’expressió i la resta de drets humans.

Valentín Mateos portaveu d’EUPV va afegir que just aqueix dia coneixien la notícia del boicot de l’espectacle de Mongòlia en la Rambleta, però que cal sumar-lo a la resta d’amenaces i atacs realitzats pel partit d’extrema dreta contra activitats culturals d’enguany com les ocorregudes en les festes de Paiporta, en la cavalcada de les Magues de Gener o el 9 d’Octubre. Segons el regidor això sembla respondre a una estratègia d’E2000 per a sembrar la por entre artistes i organitzacions culturals perquè s’autocensuren i no puguen continuar fent de la cultura una eina crítica de transformació social, tan necessària en els temps que corren.

Related Articles

Back to top button