Més treball en una ciutat sostenible

Un dels principals objectius que ens proposàrem des d’EU-Alzira quan entràrem a governar era destinar més recursos al treball, perquè ho considerem una prioritat social però també per a reforçar la nostra economia productiva, i també hem implementat polítiques destinades a fer una ciutat més sostenible i amb futur.

En aquests mesos, en els que entrem a final de legislatura, s’han contractat durant un any a 47 joves, amb una inversió de més de 850.000 euros, s’ha posat en marxa el pla «Fem treball» (amb 9 persones aturades majors de 55 anys en el departament d’obres) o s’han eixamplat a dos mesos els contractes a les persones en l’atur agrari. Gràcies a aquests plans de treball, que estan donant oportunitats a desenes de persones que s’havien quedat sense feina, estem aconseguit millorar els serveis municipals per a la ciutadania. Des del 2015, han sigut més de 200 persones les que han estat contractades en els plans de treball de l’Ajuntament i prop d’un centenar en els tallers d’ocupació, amb contractes de formació i treball.

Igualment, hem posat en marxa des de la regidoria de Desenvolupament Econòmic i IDEA el que hem denominat «Viatge a l’Empleabilitat». Gràcies a la subvenció aconseguida de Fons Europeus i el Ministeri d’Hisenda de 250.000 euros s’està formant un total de 45 alumnes en hostaleria (Escola de Cuina rehabilitada al Respirall), amb una formació que demanda el sector en la nostra ciutat, o la reparació i tallers mecànics (amb AUTAL). A això cal sumar la promoció del sector de la restauració (amb el «Tardeo») i de les nostres botigues de barri i forns (amb l’edició del llibre de divulgació de la Reganyà i la seua campanya de promoció).

En l’Oficina de Projectes Europeus que dirigim hem aconseguit dos fites importants per al nostre ajuntament: la subvenció amb fons europeus FEDER de 450.000 euros per a la rehabilitació de la Casona de la Murta (per oferir aules i un centre d’interpretació de la vall de la Murta) i del Casal Jove en el magatzem de Cucó (per mitjà de compra pública innovadora) de 300.000, amb l’obligació de contractar a persones en l’atur inscrites a IDEA. Hem fet una aposta pel nostre patrimoni, per rehabilitar-lo, donant oportunitats a la ciutadania i al mateix temps donant valor a la nostra ciutat. Des d’Esquerra Unida en l’equip de govern anem a continuar amb aquest camí que ha fet que l’ajuntament d’Alzira destine els majors recursos que s’han destinat fins ara per a treball i formació, més de 4 milions d’euros sols el 2017, i tot això per beneficiar el nostre teixit productiu i els serveis públics.

I no sols això, sinó que també hem dirigit les inversions amb fons europeus i subvencions de distintes administracions per a aconseguir rehabilitar el nostre entorn i fer d’Alzira una ciutat més sostenible.

Related Articles

Back to top button