EUPV demana al govern Central que declare La Ribera com a zona catastròfica pels importants danys als cultius de la comarca causats pel temporal del passat diumenge

PE 93881 TEMPORAL RIBERA VALENCIA

Sixto: “Encara que va a ser una tempesta de poc més de 10 minuts, va destrossar totalment el cent per cent del cultiu del caqui i la taronja”

 

El diputat d’EUPV al Congrés, Ricardo Sixto, s’ha posat de part dels agricultors valencians i ha presentat una pregunta al govern Central respecte a si pensa declarar com a zona catastròfica la part de la comarca de La Ribera afectada pel temporal del passat diumenge, 1 de juliol, i per les ajudes oportunes per a pal·liar els danys ocasionats. “Encara que va a ser una tempesta de poc més de 10 minuts, va destrossar totalment el cent per cent del cultiu del caqui i la taronja que tindrà conseqüències molt negatives per a la economia agrícola”, ha afirmat Sixto.

El representant de la formació d’esquerres a la Cambra Baixa ha explicat en el seu escrit que la tempesta va caure amb força sobre el curs del riu Xúquer i es va endinsar per Tous afectant als termes municipals d’Alberic, Benimuslem, Massalavés, l’Alcúdia, Carlet, Benimodo, Guadassuar, Alzira, Algemesí, Benicull, Albalat de la Ribera, Polinyà, Riola, Sueca i Cullera.

Així mateix, el diputat valencià ha incidit en les devastadores conseqüències per a l’economia agrícola d’una àmplia extensió de cultiu i per a àmplies zones urbanes, on va arrancar arbrat i va danyar mobiliari públic, instal·lacions municipals i diferents propietats privades. Una tempesta de pedra i vents amb ratxes properes a cent quilòmetres per hora va arrasar, en particular, les collites de caqui, cítrics i altres explotacions hortofrutícoles al llarg de 15.000 hectàrees.

“Les estimacions fetes pels afectats i els sindicats superen els 50 milions d’euros en danys, quantitat que suposa un greu perjudici per a moltes famílies que viuen del camp i de les seues collites. Per això també hem preguntat al govern de l’Estat si pensa donar ajudes als afectats”, ha explicat Ricardo Sixto.

 

 

 

Show More

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button