CONVOCATORIA 1er DE MAIG

En aquest Primer de Maig, Dia Internacional del Treball, des d’EUPV us animem a participar en les manifestacions convocades arreu del País Valencià.

ALCOI 11.30h Albereda;

Alacant 11.30h IES Jorge Juan;

Castelló 11:00h Sant Lluís;

Elx, 11:00h pl. Barcelona;

Elda, 11:00h Estació Autobusos de Petrer;

València, 11.30h Sant Agustí;

Vinaròs, 11 h plaça Ajuntament.

Us adjuntem el Manifest del 1er de Maig en fitxers adjunts.

Salut!

EUPV

Manifest 1º de Maig EU

Manifiesto 1º de Mayo IU

 

MANIFEST 1r DE MAIG DE 2018

LA LLUITA ÉS L’ÚNIC CAMÍ

A pesar que el Govern presumeix d’haver superat el nivell de PIB previ a la crisi, la crua realitat s’imposa. Tenim 1,7 milions d’ocupacions menys que abans de la crisi i el 28 % de les persones viuen ara en risc de pobresa o exclusió social. Aquesta autèntica dècada perduda deixa com a resultat a 1,2 milions de llars amb tots els seus membres actius en atur i això és resultat, en bona mesura, de les retallades fiscals que s’han aplicat durant els últims anys, i que l’actual Pla Pressupostari del Partit Popular i Ciutadans consolida i normalitza. La despesa pública es troba lluny de recuperar les retallades acumulades i queda clar que els fruits del creixement econòmic ni han arribat ni arribaran a la majoria social. Amb un sostre de despesa de 62.000 milions inferior al de 2010 i una mínima millora en 2018 en comparació de 2017 d’amb prou feines un 1,2 % trobem que, a aquest ritme de millora, l’estat espanyol precisaria de 40 anys per a aconseguir recuperar el nivell de sostre de despesa prèvia a la crisi.

Els elevats índexs de desigualtat, pobresa i exclusió social se’ns imposen com a necessaris per a l’eixida de la recessió. La via que el sistema capitalista ha trobat per a l’eixida a aquesta crisi és la de la devaluació salarial i la precarització de les condicions de treball.

Perquè és en l’explotació i en la feblesa de la posició negociadora després de les dues reformes laborals de PSOE i PP on troben el nínxol per maximitzar el benefici precisament a costa de treballadors i treballadores. Sabem que el sistema capitalista és incompatible amb la vida i que se sustenta en una lluita constant amb els treballadors i les treballadores, per això no és un efecte casual per a la dreta econòmica i política la temporalitat en la contractació (el 90% de la mateixa) ni la seua durada (el 25% menys d’una setmana), ni la contractació a temps parcial, ni la bretxa salarial de gènere i la desprotecció a la dona, ni l’increment de la sinistralitat laboral, ni la disminució de la protecció contra la desocupació.

Si alguna cosa ha quedat clara és que el projecte polític de la dreta està esgotat i que solament la lluita i la mobilització social aconseguiran revertir aquest procés per a la classe treballadora. Els últims mesos marquen clarament un repunt de la mobilització i que no hi ha una altra via per a les imprescindibles conquestes que la lluita dels qui pateixen l’opressió. Els èxits de la vaga feminista del 8 de març i la mobilització de pensionistes mostren clarament un camí que la nostra organització política comparteix.

És hora d’exigir la derogació de les reformes laborals i la posada en marxa de les mesures necessàries per defensar els drets aixafats de treballadors i treballadores.

És imprescindible posar la política econòmica i social al servei de la majoria social perquè solament així, l’eixida de la crisi podria ser una realitat per totes i tots. Es fa urgent pujar els salaris, trencar la bretxa salarial entre homes i dones, reforçar la negociació col·lectiva, acabar amb la temporalitat, pujar les pensions, engegar polítiques de creació d’ocupació i apostar pel treball digne i amb drets!

De nou aquest 1 de Maig de 2018 cridem alt i clar que la lluita de la classe treballadora és la causa d’Esquerra Unida i que els drets es conquesten, no s’atorguen.

 

Related Articles

Back to top button