EU-Alzira commemora la República i reivindica la 3a

El col·lectiu d’Esquerra Unida d’Alzira celebrarà el proper dissabte 14 d’abril, la VII Festa per la República

Des d’Esquerra Unida celebrem el 14 d’Abril no solament per recordar el passat, la II República, el primer estat de dret i democràtic que fou derrocat per golpistes feixistes amb l’ajuda dels nazis.

Actuem en el present per construir el futur, posem les bases per a la tercera República, qüestionem realment el sistema monàrquic postfranquista, un sistema cada cop més totalitari i desfasat. Des d’EU reivindiquem els valors republicans en un moment com l’actual: la intervenció de l’estat en els valors fonamentals de la democràcia com són la llibertat d’expressió i d’opinió, greument afectada, amb persones empresonades per manifestar el que lliurement pensen, i amb la ficada en marxa de l’article 155. També la reivindicació d’un estat social (d’uns serveis públics que garantisquen realment la igualtat d’oportunitats de qui menys recursos té); tant en la participació ciutadana en la presa de decisions i aprofundir en la democràcia, començant per l’elecció del cap de l’estat; les polítiques reals d’igualtat entre homes i dones; o bé la defensa de la cultura i l’educació com a elements emancipadors de les persones. 

Vos esperem a totes i tots per celebrar la diada republicana, acompanya’ns i participa en una jornada festiva i reivindicativa dels nostres drets.

Related Articles

Back to top button