Silla retirarà les plaques de l’Institut Nacional d’Habitatge amb simbologia de la dictadura

L’Ajuntament de Silla ha aprovat hui 23 de febrer, per Junta de Govern Local, l’acceptació de la subvenció de la Diputació de València que permetrà retirar les plaques de l’Institut Nacional d’Habitatge amb simbologia de la dictadura que encara resten a les façanes d’alguns edificis del municipi.

Valentín Mateos, regidor responsable de les àrees d’urbanisme i memòria històrica, ha recordat que la llei de Memòria Històrica de 2007 obliga a la retirada d’aquesta simbologia. Mateos també ha destacat l’oportunitat de començar els treballs de retirada tan aviat com es puga ara que es compta amb recursos econòmics de la Diputació de València. Segons Mateos, “la llei de Memòria Històrica és un instrument democràtic per tancar ferides i construir un relat comú de la nostra història i és per això que hem de prendre totes les mesures necessàries per a poder complir-la”.

Les 120 plaques amb simbologia franquista seran retirades o substituïdes depenent de cada cas, sense cap molèstia per a les comunitats de propietaris dels edificis, que seran informades de l’inici del procediment pròximament. Silla es suma així a llista de municipis valencians que ja han retirat estes plaques, com ara Paterna, Xirivella o Quart de Poblet.

Related Articles

Back to top button