Per fi ha parit la burra

El govern municipal del PSOE ha tardat més d’una dècada a entendre que La Colla Ecologista La Carrasca tenia raó quan denunciava que els projectes d’actuació a La Rosaleda no s’ajustaven a la legalitat. Al 2001 el govern del PP, de la mà de Miguel Peralta, executà les obres de substitució d’una zona verda per un pàrquing. Immediatament la ciutadania i la Colla Ecologista mateix iniciaren una campanya contra aquesta decisió i denunciaren la il·legalitat d’aquestes obres. Malgrat això, aquestes es dugueren a terme. Al 2005, la Justícia va donar la raó a la Colla Ecologista i dictaminà que les obres eren il·legals i obligava l’Ajuntament a recuperar la zona verda que havia desfet; una herència més de la nefasta política de la dreta en aquesta ciutat que ha estat una butxaca foradada per als alcoians i alcoianes.

Des de llavors, el recorregut del l’asseumpte Rosaleda per corregir-ne la desfeta ha estat ple d’incompetència i cabuderia per part dels responsables polítics. Quan en l’anterior legislatura el PSOE dugué a la Comissió de Govern un projecte d’actuació per complir el mandat judicial, EUPV –que formava part d’eixe govern amb dos regidors– s’hi oposà i votà en contra perquè, a l’igual que La Carrasca, entenia que aquell projecte tampoc no s’ajustava a la legalitat, ja que continuava sense reposar correctament la zona verda. El vot en contra d’EUPV fou motiu d’una campanya d’insults i desprestigi del PSOE cap a la formació que, de la mà de l’alcalde Toni Francés, ens acusava de deslleialtat, de manipulació i de fer oposició  al si del  govern (podreu llegir l’article….). Novament la justícia determinava que el projecte presentat pel govern de Toni Francés tampoc no s’ajustava a les exigències de la sentència. EUPV havia estat coherent i havia tingut raó en el seu posicionament, la qual cosa no fou motiu mai de reconeixement per part del PSOE, com tampoc motiu de disculpes davant les greus acusacions que vàrem rebre.

Ara, més d’una dècada després, finalment el PSOE ha entès que estava equivocat i per fi podrà executar-se un projecte que sí retornarà la zona verda al barri de l’Eixample. Una vegada més, gràcies a la tenacitat i al bon fer de La Colla Ecologista La Carrasca s’ha posat seny a la deriva que vivíem amb l’afer de La Rosaleda. Aquesta solució final era la que ja s’haguera pogut dur a terme en l’anterior legislatura –i ens hi haguérem estalviat temps, maldecaps i gestions costoses de dur a terme–  però el PSOE s’hi resistia. Ara sí, ja ha parit la burra: ja tenim l’acord respecte del que s’ha de fer a la Rosaleda i només cal executar-ho. Confiem no haver d’esperar una dècada més. Això sí, caldrà seguir de prop aquest objectiu, perquè l’agilitat i l’eficàcia de l’actual govern deixen molts dubtes al respecte. Mentre la mirada del conjunt de la ciutadania i d’entitats com La Colla Ecologista continuen vigilant els governs –siguen del signe que siguen–, el bon fer serà més possible.

Sergi Rodríguez Castelló

EUPV.

Related Articles

Back to top button