Judith Capellino lamenta l’actitud poc constructiva de Somriu i del PSOE

L’Alcaldessa de Riola, Judith Capellino, explica “que des del principi de la legislatura s’han dedicat a votar en contra de tot i, fins i tot, han fet que es retarde l’execució d’alguns projectes, com és el cas de l’ultima modificació pressupostària”.

L’ajuntament de Riola aprovà una modificació de crèdit, per un import de 210.867.58 euros, per a inversions en el municipi que “des de l’equip de govern entenem com a necessàries i urgents”, explica la Alcaldessa. “Donat que en molts anys no s’ha efectuat un bon manteniment d’algunes instal·lacions municipals ara, requereixen d’una intervenció urgent. Algunes estan en molt mal estat com és el cas del cementiri, fins i tot, teníem informes tècnics alarmant de la situació de perillositat i calia la seua intervenció urgentment. Volem evitar que els enderrocs de formigó caiguen sobre alguna persona, per a no lamentar danys majors, i evitant també cap tipus de perjudici de responsabilitat de l’Ajuntament”, afegeix Capellino.

Per això, des de l’equip de govern “no podem entendre com pretenen paralitzar aquestes obres i no veure la seua emergència. És evident que desconeixen les necessitats del municipi”. Des del grup d’Esquerra Unida denuncien no sols aquestes actituds “imprudents” sinó “que falten a la veritat amb la informació que donen al veïnat”.

“L’Ajuntament de Riola està completament sanejat, no és un poble endeutat, s’han liquidat els prèstecs i pagades totes les obres pendents i disposem d’un romanent de tresoreria que, fins i tot, després d´haver executat aquestes obres serà de més de 350.000 €. Una quantitat que ja voldrien molts pobles i que, per això, ens sembla una veritable imprudència haver votat en contra”.

Per contra, tant Somriu com el PSOE, s’han recolzat amb la llei d’estabilitat pressupostària, la llei Montoro, que pretén condicionar la despesa d’un exercici a la despesa realitzada l’exercici anterior i al nivell estimat de creixement de l’economia, el “que per a la majoria social resulta totalment absurd i contraproduent per diversos motius. Com justifiquen des de Compromís i el PSOE que els seus Grups Municipals defensen una llei per la que ells han mostrat el seu desacord? O és que es fiquen la bandera del municipalisme quan els convé?”, afegeix la primera edil.

“Pensem que tenim capacitat per invertir en les infraestructures locals i assumir obres necessàries, donat que en molts anys no s’ha efectuat un bon manteniment d’aquestes i ara, requereixen d’una intervenció urgent. L’època d’austericidi ha passat i tenint diners com tenim ara, necessitem invertir, la qual cosa produeix també contractacions i dóna feina a la gent”, explica l’Alcaldessa.

“Estem cansats de rebre atacs polítics insinuat  de la nostra gestió és mala. Començàrem la legislatura amb la intenció de poder governar entre tots i totes, acceptàrem algunes propostes dels grups de l’oposició malgrat no estar d’acord. Però a partir d’ahí, no hem rebut mes suggereriments ni propostes, sols crítiques, manipulacions i difamacions, a vegades fins i tot massa personals. No entenem aquesta forma de fer oposició i fins ara havíem estat callats, però hem d´informar al poble de la forma d´actuar dels regidors i regidores que formen part del ple d’aquest Ajuntament” conclou l’Alcadessa.

Riola, 18 d’octubre de 2017

[fusion_gallery image_ids=”169,168,166,167,163,165,162″ layout=”” picture_size=”” columns=”” column_spacing=”10″ hover_type=”” lightbox=”” lightbox_content=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][/fusion_gallery]

Related Articles

Back to top button