Silla eximirà a les famílies de les víctimes de la dictadura del pagament de les taxes de soterrament de les restes recuperades

 

L’Ajuntament de Silla, a través de la Regidoria de Cultura i Memòria Històrica, ha aprovat eliminar les taxes de soterrament del cementeri municipal per a les famílies de víctimes de la dictadura franquista. L’exempció de les taxes s’ha inclòs en la ordenança reguladora del cementeri que garantirà que el trasllat de les restes recuperades de fosses comuns d’altres municipis i el seu soterrament siga gratuït per als familiars de les víctimes de la dictadura i la Guerra Civil.

La iniciativa s’ha desenvolupat després de les exhumacions de la fosa 113 de Paterna, subvencionat per la Diputació de Valencia, on s’han localitzat veïns de Silla que van ser víctimes de la repressió de la dictadura. Des de la Regidoria de Memòria Històrica, es pretén vetllar per la reparació a les famílies de les víctimes i garantir un soterrament digne a les restes que es recuperen en Paterna o a altres fosses comuns.

L’Estat Espanyol té l’obligació d’investigar i no posar traves a la investigació de milers de desaparicions forçoses i altres greus violacions dels drets humans durant el franquisme, tal com s’exigeix des de les Nacions Unides i el Dret Internacional.

Per això, les administracions locals, com ara els ajuntaments, han de vetlar perquè es complisca la Llei de Memòria Històrica, encara que siga una tasca difícil per la nul·la dotació pressupostaria per part del govern central que es el responsable d’impulsar-la, malauradament fins ara han segut els familiars i les associacions de víctimes els que han assumit les despeses  de les exhumacions.

Des de la Regidoria de Memòria Històrica es continuarà treballant per a recolzar als familiars i a les associacions de víctimes en la labor d’investigació, cerca i reparació de la dignitat de les persones represaliades durant la Guerra Civil i la dictadura franquista.

Related Articles

Back to top button