El projecte documental L’últim brigadista: La història de Josep Almudéver es presenta a la seu d’Esquerra Unida

El passat 22 de juny es va presentar el projecte documental L’últim brigadista: La història de Josep Almudéver a la seu d’Esquerra Unida del País Valencià a València. La presentació va estar a càrrec de Violeta Lerma, responsable de comunicació d’Esquerra Unida, i va comptar amb la presència del coordinador de la formació David Rodríguez. També van estar presents Josep Aguado i Carles Sánchez, dos dels autors del projecte juntament amb Marina Fuertes, a través de la productora Three Roots.
La formació política d’esquerres va interessar-se pel projecte complint així els objectius d’inversió en acció social, i va oferir a la productora col•laborar com a coproductors, realitzant una inversió de 1.100 euros al Verkami mitjançant el qual està finançant-se el projecte audiovisual. Valentín Mateos va comentar que el documental és una ferramenta idònia per “donar a conéixer un període històric pel qual es passa de puntetes als instituts”, i que “servirà per a fer perdurar la memòria de persones com Almudéver i dels valors republicans que va defensar”. Per la seua part, els autors van reflexionar sobre la necessitat de reflectir la part humana del conflicte que es relata al documental, i també sobre la possibilitat de difondre aquest projecte a instituts i universitats, donat que està especialment enfocat a les noves generacions que sovint desconeixen aquesta part de la nostra història més recent.
El documental L’últim brigadista narra la història d’un dels seixanta mil brigadistes que participaren en la Guerra Civil, Josep Almudéver, nascut a Marsella però amb procedència valenciana, d’Alcàsser. El seu testimoni viu dona color de realitat a la història dels brigadistes internacionals que varen lluitar per la Segona República Espanyola. El projecte és un viatge pels records d’Almudéver, que es manté segur, emocionat i reivindicatiu als seus 98 anys.
La presentació del documental va estar precedida per una reunió a la qual assistiren Toni Parrilla, responsable d’organització d’EUPV, Valentín Mateos, regidor de cultura i memòria històrica de l’Ajuntament de Silla, David Rodríguez, coordinador d’Esquerra Unida, i els autors Josep Aguado i Carles Sánchez.

Related Articles

Back to top button