Millora del servei de neteja i recollida de sòlids urbans

La Regidoria d’Urbanisme, Territori i Infraestructures ha apostat per una millora en el servei de recollida de fem amb una renovació dels contenidors que tenen com a novetat un mecanisme de pedal per a facilitar l’ús a persones amb mobilitat reduïda.

En una primera fase s’han renovat 50 unitats al barri de Sant Roc, a l’avinguda d’Alacant i a l’avinguda dels Reis Catòlics. Els contenidors reemplaçats es tornaran a condicionar i s’ubicaran als polígons.

També s’han instal·lat contenidors nous de recollida selectiva: 7 d’oli, per primera vegada al municipi, i 11 de reciclatge de vidre.

Cal recordar que l’Ajuntament ha estalviat un total de 277.990,72€ amb la modificació del contracte de neteja viària i recollida de residus. Part d’aquest estalvi anirà destinat a millorar l’actual servei de neteja viària afegint una altra escombradora  mecànica que resultarà més eficient que l’escombrament manual, un nou vehicle lleuger per al desplaçament dels operaris dels parcs que reduirà els temps morts,  una desbrossadora nova, dos bufadors elèctrics nous per a llevar les fulles i restes de fem que es queden davall dels cotxes i complementar així l’actuació de l’escombradora a les zones on no pot arribar i un nou vehicle d’inspecció per al servei de l’Ajuntament. Una vegada reduït l’import d’aquesta inversió  la quantitat que resulta és de 146.130,55€ a favor de l’Ajuntament i, per tant, serà la quantitat a reduir de l’import d’adjudicació del contracte.

En paraules del regidor Valentín Mateos, responsable del servei,  “el nostre objectiu és donar un millor servei al nostre poble i millorar la manera en què es presta, tant a nivell organitzatiu com en la manera en què es visualitza amb un augment de recursos i millores condicions”.

Related Articles

Back to top button