Visita del Consell de Cultura a La Granja de Sinyent

Avui tres membres del Consell de Cultura, Glòria Marcos, Francisco Pérez i Vicent González, han visitat l’edifici de La Granja a Polinyà de Xúquer.

Aquesta visita es deu a l’elaboració de l’informe preceptiu que estan preparant per a la Conselleria de Cultura per a la incoació de l’expedient per a declarar-lo Bé d’Interès Cultural.

Es tracta d’una joia del gòtic civil que en aquests moments és propietat del sindicat agrari AVA-ASSAJA que, a més a més, de posar en explotació la finca agrícola han apostat per consolidar l’edifici per evitar que segueixi deteriorant-se.

Per a Glòria Marcos, membre del CVC, “l’interessant d’aquesta declaració no és només la protecció que suposa per a l’edifici sinó, a més a més, la protecció del seu voltant”.

A la visita han estat acompanyats per Bernando Ferrer, president de FUVAMA, i pels alcaldes d’Albalat de la Ribera, Felip Hernandis, i pel de Polinyà de Xúquer, Òscar Navarro que ha assenyalat que “és una llàstima que el seu deteriorament haja augmentat tant els últims anys i que les administracions competents per protegir els béns culturals com aquest, amb un alt valor per a tots i totes, hagen fet durant molts anys cas omís a les reclamacions de la ciutadania, de la Universitat i, fins i tot, de l’Ajuntament de Polinyà de Xúquer”.

Per als dos Alcaldes és una molt positiu que “es reconega d’una vegada per totes el valor cultural d’aquest edifici”, així com que “es puga anar recuperant poc a poc”.

Related Articles

Back to top button