Sixto reclama mesures preventives contra la bactèria Greening que ataca els cítrics

El diputat d’Esquerra Unida en el Congrés, Ricardo Sixto, ha registrat una bateria de preguntes per conèixer les mesures que pensa prendre el govern sobre la bactèria Greening.

Per al diputat d’Esquerra Unida, “tot i que la bactèria del Greening no ha arribat a Espanya, cal que el govern prenga mesures preventives, ja que si que s’ha detectat al sud de la península l’insecte que la propaga”, ha alertat Sixto.

A la reunió mantinguda la setmana passada a la Ribera Baixa amb els sindicats, aquests ja li van traslladar la manca d’iniciativa del govern tant per a la prevenció com per a la informació a tots els agricultors. Aquesta bactèria que ataca els cítrics podria acabar amb la producció i de començar a Andalusia passaria ràpidament a Múrcia i al País Valencià.

Per a Sixto, “cal que el govern prenga mesures en l’assumpte, si no estaria condemnant, encara més, al camp valencià que ja arrossega un panorama terrible” i afegeix que,”ja són suficients els danys econòmics que estan produint algunes bactèries com la xylella que està obligant a arrencar molts arbres en zones com Mallorca”.

Per al diputat valencià, “cal conèixer ja quines estratègies de control va a prendre el govern per evitar la propagació, així com per les previsions pressupostàries que pensa consignar per poder fer front en cas de plaga”. Així mateix, “cal traslladar a la Comissió Europea la necessitat d’endurir el control de plagues i malalties en les importacions de fruites i verdures, però sobretot perquè active l’alerta per cítrics”, conclou.

Related Articles

Back to top button