EU-Alzira reivindica la igualtat real i efectiva entre homes i dones

La data del 8 de març és internacionalment coneguda pel dia dels drets de la dona i des de fa ja més de 100 anys es ve celebrant aquesta dada, però, per a EUPV d’Alzira  no és un dia de celebració per a les dones, sinó de reivindicació i denúncia, perquè la igualtat efectiva i real entre homes i dones segueix sent una assignatura pendent. 

Pel Dia Internacional de les Dones des d’EUPV  volem recordar que la lluita per la igualtat entre els homes i les dones és una lluita quotidiana i constant, que ve de lluny i que encara té molt camí per recórrer.

El 8 de març, recordem aquelles que ens han precedit, aquelles que han lluitat pels drets bàsics que tenim, dones anònimes com les treballadores de la Cotton de Nova York, les sufragistes de Sèneca Falls o les mestres de la 2a República. Però, malgrat l’esforç i la lluita dels moviments feministes, des de fa dècades, perquè es reconega i s’ establisca la igualtat de drets, hui assistim a un retrocés en els avanços aconseguits. La major precarietat, la bretxa salarial o el treball domèstic constaten que la situació de desigualtat es manté com un problema estructural i que els avanços dels darrers anys són molt reduïts.

Per a Patrícia Martínez, coordinadora d’EUPV: “No n’hi ha prou en assenyalar les desigualtats i discriminacions que seguim vivint les dones pel simple fet de ser dones. I el 8 de març és una data significativa perquè els governs, els partits polítics i les administracions agafen el compromís necessari per a incidir en les bases de l’ordre social establert i dur a terme els canvis estructurals, culturals i quotidians necessaris per superar aquest model injust en el que vivim”

Des d’EUPV d’Alzira exigim una societat lliure d’opressions, d’explotació i de violències masclistes. Volem una societat on ni el capitalisme, ni el patriarcat, ni les religions dicten les polítiques públiques que condicionen les vides de les dones. Tenim motius per seguir reivindicant, el 8 de març i cada dia, el nostre dret a ser ciutadanes de primera, a viure lliures de desigualtats, discriminacions i violències.

Related Articles

Back to top button