Resum del ple de gener 2017

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

Primera sessió plenària del 2017 carregada de temes molt interessants, El regidor Valentín Mateos porta dos mocions com a regidor d’urbanisme, territori i infraestructures, culura i memòria històrica i una com a portaveu d’EU.

 

Modificació del contracte de neteja viaria: Recurs de reposició

Després de ser estudiat el seu recurs, els tècnics municipals corroboren que es correcte el presentat per la regidoria d’Urbanisme, Territori i Infraestructures. El regidor dels verds, Antonio Navarro segueix amb la seua argumentació confonent els costos de finançament amb els d’amortització, Valentín Mateos, el regidor responsable del servei va dir que ja li agradaria que fora cert per que duplicaria els diners que s’estalviaria l’Ajuntament, però lamentablement s’ha fet partint de conceptes erronis. L’estudi del contractes municipals es una de les primeres tasques que hem iniciat al arribar al govern i el retràs en la seua posada en marxa es deu a l’exhaustiva recerca de formules que beneficien a l’ajuntament, en aquesta em laconseguit estalviar 247.000€ una part dels quals revertirà en la millora del servei al incrementant la inversió en maquinaria de neteja.

Pla de camins i vies

L’ajuntament s’ha acollit al Pla de camins i vies, treballat conjuntament amb el Consell Agrari i l’oficina tècnica. Serafín Simeón del PP ha criticat l’elecció dels camins que es repararan per que no s’ha comptat amb el Consell Agrari basant-se en un “a mi m’han dit que no”, cosa que el regidor de Medi Ambient ha desmentit.

Fase IV del col·lector de pluvials

Aprovació de la Fase IV del col·lector de pluvials, aquestes obres valorades amb 6 milions d’euros sufragats integrament per la Generalitat Valenciana suposen la finalització de les obres de pluvials a Silla amb la canalització de les aigües i la creació d’un filtre verd per al seu desaigüe  a l’albufera. Malgrat totes aquestes inversions  (La fase I, la fase 2 recentment finalitzada a la plaça Espanya i l’avinguda Alacant i la futura fase IV, la fese III que li correspon fer a l’Ajuntament no esta previst fer-se) l’equip de Govern ha insistit en que no suposarà el fi de les inundacions a la Rambla, ja que el problema ve de aigües a dalt, no obstant aixó ajudarà a facilitar l’escorrentia de les aigües amb més eficiència.

BRL Dansa dels Porrots i Carxofa

Des de la regidoria de Cultura i Memòria Històrica es va a treballar per obtindre la qualificació de Bé de Rellevància Local per a aquestes dues tradicions tan arrelades al nostre poble. Va ser aprovada per unanimitat.

Autobús Silla – la Fe

Valentín Mateos ha presentant una moció conjunta amb l’equip de Govern pera demanar a la Conselleria que el autobús de Silla tinga una parada al Hospital La Fe. La oposició ha criticat que en quasi dos anys no s’ha obtingut cap resultat,  que sols s’han fet fotos reunits amb els responsables del servei i que aquesta moció podria haver-la presentat la oposició. Mateos els va respondre que eixes fotos demostren precisament el treball que s’ha vingut fent i que el fet de que siga el propi govern, qui independentment dels colors de la Conselleria, presenta la moció en estos moments es per la negativa inclús després de proposar una alternativa que no suposava cap cost econòmic al alternar el servei amb el de Picassent, i  que si l’oposició encara no  havia presentat cap moció al respecte sols evidencia la falta d’interès que tenen. Més durament s’ha dirigit al portaveu del PP, Serafín Simeón, al recordar-li que malgrat tindre ell una resolució de Conselleria (en aquells moments també del PP) favorable a la parada ell la va deixar perdre argumentant que a la empresa no li eixia rentable. Davant les critiques al govern de Silla del Regidor d’E2000 Andrés Vicent per la paralització de les obres de l’ascensor de Renfe i de la parada a La Fe,  se li ha contestat que precisament son dos temes que no depenen del govern de Silla si no del Ministeri de Foment i La Conselleria de Transport respectivament, i l’únic que podem fer es  seguir insistint en la nostra reclamació.

Moció de la PAH

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca van remitir-se al Ajuntament de Silla per a que aquest a traves d’una moció instarà al govern a que prenguera mesures per a fer efectiu el dret a una vivenda digna, a la qual cosa la resposta va ser unànime amb exepció del Regidor de C’s que trobava pegues a alguna de les propostes.

Denuncia d’una tarifa de l’aigua en alta injusta

Valentín Mateos, representant de Silla i portaveu de EUPV al EMSHI  criticar l’aprovació de d’unes tarifes injustes que castiga al municipi que més estalvia , i no son sostenibles amb el medi ambient. La major part del debat en canvi es centra en que la critica era per a l’actual Govern de PSPV i Compromís que estan fent a l’EMSHI la mateixa política que feia el PP.

PATIVEL

El regidor de C’s demana que des de l’ajuntament es demane l’ampliació de 2 mesos del període d’al·legacions ja finalitzat i que ja va ser ampliat al seu moment.

Pots veure el ple complet al canal de Youtube de l’Ajuntament:

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_youtube id=”https://youtu.be/4aiKKi_EciM” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””/][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Related Articles

Back to top button