EU es reunirà amb tots els seus regidors dels municipis de l’àrea metropolitana davant la “injusta” pujada de la tarifa de l’aigua per part de la EMHSI

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, i el portaveu d’EUPV en la EMSHI i regidor en l’Ajuntament de Silla, Valentín Mateos, van mantenir ahir una reunió en la qual es va tractar la pujada de la tarifa de l’aigua que la EMSHI ha aprovat, amb el vot en contra de la formació d’esquerres, per a 2017 i que s’aplicarà als 51 municipis que conformen aquesta entitat metropolitana. Tots dos dirigent van arribat a la conclusió que es tracta d’una tarifa “injusta, insostenible i que no preval l’estalvi del consum de l’aigua”.

Cal recordar que Esquerra Unida va justificar el seu vot en contra durant la seua intervenció en l’assemblea de la EMHSI celebrada el passat 10 de novembre al·legant que l’actual sistema de tarifa amb dos trams, un que es calcula segons el consum i un altre segons els habitants de cada municipi, “el que aconsegueix és prevaldre a aquelles localitats de l’àrea metropolitana de València que més consumeixen, no obstant açò, castiga als quals tenen un consum més baix ben perquè es proveeixen de pous o bé perquè fan un ús més sostenible de l’aigua”, ha apuntat Valentín Mateos.

Per la seua banda, Rodríguez ha anunciat que, davant aquesta situació, “hem decidit convocar una reunió per al pròxim 1 de desembre de tots els i les regidores d’EUPV dels municipis de l’àrea metropolitana de València que formen part de la EMHSI perquè ens traslladen la seua opinió sobre aquest tema i les mesures que els Consistoris que representen van a dur a terme per a mostrar el seu malestar davant aquesta injusta pujada de l’aigua”.

Related Articles

Back to top button