Silla aprova els pressupostos més socials

El divendres 18 de novembre l’equip de govern de l’Ajuntament de Silla del qual EUPV forma part junt al PSPV, Compromís i SED, va aprovar amb l’abstenció d’E2000 els pressupostos de 2017 per a l’Ajuntament de Silla i el Conservatori Professional de Música.

Es tracaten d’uns pressupostos realistes en comparació amb els anteriors, degut a la liquidació dels 2,6 milions en OPA (operacions pendents d’aplicar) amb el pagament dels últims 500.000 euros, cosa que ha permès a l’Ajuntament de Silla incrementar en un 40% la despesa social.

Les dades:
El deute baixa del 69,66% al 63,40%
= No es pugen els impostos
Increment de la despesa social 40%
Per exemple:
+ Borsa d’emergència alimentària 50.000€
+ Borsa de pobresa energètica 18.000€
50% més de ajudes d’emergència social 65.000€
50% més de ajudes en material escolar i beques 90.000€
+ Partida d’inclusió educativa 30.000€
Increment en la borsa d’ocupació de 60.000€ a 160.000€
increment en les partides de cultura de 65.500€ a 90.800€
+ Partida per a compra de llibres a la biblioteca per 1ª  vegada en 6 anys

 

El ple va estar marcat per la polèmica, degut a que els regidors del PP, Els VERDS i C’s van abandonar la sessió plenària al segon punt de l’ordre del dia com a protesta per que el Ple extraordinari de pressupostos va tindre lloc  a les 15:00 hores. Una protesta desproporcionada que no s’entén, perquè és va convocar en temps i forma i es van donar explicacions de sobra davant un cas extraordinari, cal recordar que els plens ordinaris sempre son a les 20:00 hores i açò a ocorregut per primera vegada en un any i mig de legislatura.

Tot un espectacle carregat d’hipocresia ja que l’anterior legislatura el PP amb Serafín va convocar un Ple Extraordinari per aprovar el Pla d’Ajust un dissabte a les 9 del matí en plena coincidència amb un congrés del PSPV a Alacant i els VERDS en aquella ocasió ho van acceptar sense protestar. El regidor dels VERDS lamentablement ens té acostumats a aquest tipus de reaccions, el mateix argument absurd va utilitzar per abandonar el Ple i evitar posicionar-se davant la moció per demanar l’indult d’Andrés Bodalo presentada per EUPV fora del temps reglamentari.

L’esquerra despistada dels VERDS que acaba convertida en portaveu de la dreta evidencia que baix tot aquest espectacle es troba la incapacitat de l’oposició en debatre uns pressupostos que són els més socials que s’han aprovat en Silla.

 

 

Related Articles

Back to top button